Zdravilna moč začimb za otroke

(38 mnenj strank)

[su_note note_color=”#da5f06″ text_color=”#ffffff”]⚠️ NA VOLJO JE NOVA IZDAJA TE KNJIGE! ⚠️ Za ogled kliknite tukaj. ->> [/su_note]

Zaradi strahu in nepoznavanja številni starši jedem, namenjenim otrokom, skoraj ne upajo dodati začimb. Toda prav pri otrocih lahko z začimbami naredite veliko dobrega in preprečite ali celo odpravite marsikatero težavo.

V priročniku boste našli vse potrebne informacije o varni in pravilni uporabi začimb za krepitev zdravja otrok. Katere začimbe lahko ponudite že dojenčku, katere pa so primerne za starejše otroke? Kako lahko začimbe pomagajo pri težavah, kot so alergije, pogosta prehladna obolenja, driska, zaprtje, težave z zajedavci in glivicami? Bi se lahko ob pomoči začimb izognili antibiotikom, ki jih otroci tako pogosto prejemajo?

 

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

24,80 

Ni na zalogi

Podrobnosti

Obseg

192 barvnih strani

Dimenzija

190 x 245 mm

Vezava

mehka vezava, šivano, broširano

ISBN

9789619403167

O avtorjih

Sabina Topolovec

Sabina Topolovec je urednica spletnih tedenskih novic Zazdravje.net, avtorica številnih prispevkov, soavtorica več knjig, med drugim tudi trilogije o začimbah Ščepec in avtorica knjige Zdravilna moč začimb za otroke. Posebej jo zanimata področji zdravja otrok in priprave zdravih obrokov. O teh in drugih temah predava in vodi delavnice v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. V projektu sodeluje od leta 2009.

Sanja Lončar

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka.
Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec védenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ...

Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

Ne spreglejte

Kako z začimbami uravnavati raven sladkorja v krvi, čeprav otroci uživajo hrano z visokim glikemičnim indeksom? Verjeli ali ne, začimbe so lahko v veliko pomoč tudi pri umskem razvoju, krepitvi koncentracije in povečanju miselnih zmogljivosti. Bi lahko namesto dragih prehranskih dopolnil in superživil uporabili kar začimbe, ki rastejo v vsakem zeliščnem vrtu?
Priročnik prinaša tudi pregledne tabele ter številne uporabne napotke, kako z začimbami obogatiti otroške obroke in napitke. Dodali smo tudi kopico receptov najbolj priljubljenih otroških jedi, ki smo jih oplemenitili s polnovrednimi sestavinami in z ustrezno kombinacijo začimb. Da bodo končno tudi pica, krompirček, sladoled & co. zdravi!


Prelistaj knjigo

38 mnenj za Zdravilna moč začimb za otroke

4,9
Based on 38 reviews
5 zvezdic
92
92%
4 zvezdice
7
7%
3 zvezdice
0%
2 zvezdici
0%
1 zvezdica
0%
 1. Ga (Preverjena stranka)

  Odlicna knjiga! Za vse starse, ki zelite svojim otrockom na naraven nacin pomagati preden se posluzite zdravil. Dolgorocno uporabna in MORA biti na domaci knjizni polici!

  (0) (0)
 2. Andreja (Preverjena stranka)

  Super uporabna knjiga. Obravnava najpogostejše otroške težave, rešitve pa so uporabne tudi pri odraslih. Knjigo sem si najprej izposodila v knjižnici, vendar je kot priročnik takšno knjigo fino imeti doma, zato sem si jo kupila.

  (0) (0)
 3. Andreja (Preverjena stranka)

  Ocena odličo,poznm večino vaših knjig in se nasvetov redno poslužujem v vsakodnevnem življenju.

  (0) (0)
 4. Romana (Preverjena stranka)

  Čudovito napisana knjiga.lepo pregledna in enostavna za branje

  (0) (0)
 5. Polona (Preverjena stranka)

  V knjigi so zelo uporabne informacije. Je pa knjiga nekoliko nejasno napisana. Morda bi morala biti bolj strukturirana in pisana v obliki za laike.

  (0) (0)
 6. Katja (Preverjena stranka)

  Super knjiga, priporočam jo vsem staršem.

  (0) (0)
 7. Desa (Preverjena stranka)

  Super knjiga, čeprav imam tudi vse tri knjige iz zbirke Ščepec…., sem našla spet veliko novega in uporabnega.

  (0) (0)
 8. Mija (Preverjena stranka)

  Knjiga mi je zelo všeč, super spodbuda (tudi zaradi receptov na koncu knjige), da v svojo prehrano vključimo več začimb. Moj star oče (zeliščar) je imel ta znanja, vedno je zagovarjal, da se z zelišči zdravi … Žal pa ta znanja niso prešla na mojo generacijo. Ko sem brala to knjigo, se mi je zdelo, da so ta znanja končno prešla tudi k meni in moji družini. Priporočam nakup! Odlično darilo tudi za mlado družino!

  (0) (0)
 9. Veronika (Preverjena stranka)

  Zelo uporabna knjiga z nasveti, ki preverjeno pomagajo. Toplo priporočam vsem družinam z malimi otroci, ki ne želijo vsakega prehlada reševati z obiski pri zdravniku.

  (0) (0)
 10. Mateja (Preverjena stranka)

  Čudovita knjiga, priročnik, čtivo!
  Navdušena sem nad recepti v knjigi in jih že veselo vnašam v svojo kuharijo ter ustvarjam raznorazne različice!
  Mljask!

  (0) (0)
 11. Karin (Preverjena stranka)

  Zelo uporabna knjiga, vsi nasveti in hvala tudi za prejet plakat, na katerem so kombinacije določene hrane in začimb.

  (0) (0)
 12. Jožica (Preverjena stranka)

  Zadovoljna in hvaležna, da imamo take knjige, ki nas spodbujajo k odkrivanju in preverjanju blagodejnih in zdravilnih moči začimb.
  Hvala za knjige, ki širijo naš pogled in vedenje, pa tudi zavedanje, da smo sami odgovorni za svoje počutje in zdravje.

  (0) (0)
 13. Nataša Jevšenak (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga z izčrpnimi, preverjenimi in predvsem nepristranskimi informacijami. Knjiga je prekašala moja pričakovanja. Močno priporočam vsem, predvsem pa mama, babicam in vsem tistim, ki skrbijo za zdravje in prehrano naših otrok. Menim, da je to knjiga, ki bi morala imeti mesto v vsakem domu, da se jo prebira vsak dan. HVALA!

  (0) (0)
 14. Franc Kreslin (Preverjena stranka)

  Super knjiga. Odlična razlaga uporabe začimb in super recepti, tako za naše vnuke, kot tudi za odrasle. Ko je žena knjigo prvič prebrala, se je takoj odločila naročiti še dve knjigi, za obe hčeri. Jo zelo priporočam vsaki družini.

  (0) (0)
 15. Mateja (Preverjena stranka)

  Navdušena sem nad knjigo. Omenjene začimbe resnično in takoj pomagajo pri težavah. Neverjetno koliko težav rešijo. Sploh ni več potrebno toliko v lekarno hoditi, ker imamo vse (potrebne začimbe) doma. Pa še naravno je. Moj otrok je veliko bolj zdrav :)). Zelo priporočam vsem!!

  (0) (0)
 16. Alenka

  Odlična knjiga z zelo uporabnimi recepti. Ta knjiga me je navdušila zato, ker je vse spisano tako, da se znajdem pri pripravi jedi tudi jaz, ki se učim kuhati šele v poznih 30-ih. :) Vse je preprosto in razumljivo spisano – kakor tudi druge knjige, pri katerih sodeluje Sanja Lončar. :)

  (0) (0)
 17. Špela (Preverjena stranka)

  To so knjige (Ščepci rešitve…), katere mi pomagajo odgovoriti na marsikatero vprašanje o zdravju, bolečinah, naravi… Hvala!

  (0) (0)
 18. Ga. (Preverjena stranka)

  Zelo dobro razloženo vse o začimbah. Pregledno, ko rabiš rešitev za določeno težavo, jo hitro najdeš. Priporočam vsem!

  (0) (0)
 19. Tinka (Preverjena stranka)

  Super knjiga. Veliko uporabnih nasvetov iz domace lekarne.

  (0) (0)
 20. Marjeta (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga. Tako kot v vseh vaših dosedanjih priročnikih. Vsi nasveti, ki jih knjiga navaja, so zelo koristni za zdravje in dobro počutje.

  (0) (0)
 21. Renata (Preverjena stranka)

  Odlicna knjiga,sem jo podarila sinovi druzini,skoda ker ni trda vezava lahko bi bilo se vec receptov.
  Renata

  (0) (0)
 22. Metka (Preverjena stranka)

  Spet odlična knjiga oziroma kar priročnik, ki jo z veseljem primem v roke. Škoda ker ni trda vezava. Tu so vedenja in znanja o začimbah in zeliščih in nasveti z recepti, kako jih kombinirati v vsakdanjem življenju s poudarkom za otroke, tudi kadar ne gre vse prav. Z uporabo vaših nasvetov lahko veliko naredimo pri razvoju okušanja od otroštva dalje in seveda lajšamo tudi marsikatero težavo. Z veseljem sem jo podarila prijateljici ob rojstvu prvega otroka.

  (0) (0)
 23. Urška (Preverjena stranka)

  Vsekakor knjiga, ki jo priporočam vsem, četudi morda nimajo otrok. Krasni recepti tudi za odrasle!

  (0) (0)
 24. Barbara (Preverjena stranka)

  Knjigo sem si najprej isposodila v knjižnici, ker ima zelo uporabne rešitve iz narave sem se odločila, da jo želim imeti pri roki ko jo potrebujem. Zelo priporočam. Recepti so pa top!

  (0) (0)
 25. Lucija (Preverjena stranka)

  Super knjiga, dobri nasveti in recepti.

  (0) (0)
 26. Barbara (Preverjena stranka)

  Zopet ena knjiga, ki bi morala biti kot “Biblija” v vsakem domu. Kupila sem jo za vnuka, ampak se bo pridružila zbirki vaših knjig, za mladino pa naročim še eno.

  (0) (0)
 27. Nina (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, že preizkušamo recepte! Kupila sem jo zaradi premalo znanja o začimbah in uporabi v naši kuhinji in to sedaj spreminjam.

  (0) (0)
 28. Valerija

  Knjiga je neprecenljiv pripomoček, marsikaj iz vsebine so vedele že naše babice, ki so se mnogokrat zatekle v domači vrt z začimbami kot edino “lekarno”. Sem velika oboževalka začimb in zagovornica dogme, da za zdravje ni potrebno veliko denarja, le volja ter zmožnost prisluhniti telesu.
  Želim vam še mnogo raziskovalnega duha ter tako skrbno in razumljivo predajo znanja bralcem.

  (0) (0)
 29. katja (Preverjena stranka)

  Tudi ta je odlična, kot vse knjige projekta. Pomembno se mi zdi, da nekdo pove staršem, da za to, da otrok zraste, ne potrebuješ mnogo več, kot ljubezen, naravo in nekaj znanja. Vse ostalo je prejkone balast. Všeč so mi triki, s katerimi lahko otroke prelisičimo, da dajo vase tudi kaj zdravega. Luštna, uporabna knjiga.

  (0) (0)
 30. Nevenka Jazbec (Preverjena stranka)

  Zelo sem zadovoljna z nakupom knjige. Zanjo sem izvedela v knjižnici in takoj sem jo želela imeti. V njej sem prebrala veliko koristnih informacij, ki jih s pridom uporabljam skoraj vsak dan.

  (0) (0)
 31. Jožica (Preverjena stranka)

  Zelo sem zadovoljna s knjigo. Sicer sem jo poklonila sinovi družini, saj je naš najmlajši pogosto prehlajen, viroze ima in srčno upam, da bodo upoštevali napotke in recepte. Slednji so prava poslastica! Bom tudi sama kaj pripravila.

  (0) (0)
 32. G. Samo (Preverjena stranka)

  Super knjiga zelo lepo in pregledno napisana. Predvsem poučni in zanimivi so podatki o uporabi zelišč v preteklosti.

  (0) (0)
 33. eva (Preverjena stranka)

  Super knjiga s super razlagami. Morda bi želela le še kakšen recept več.

  (0) (0)
 34. Mija (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga. Tako kot v vseh vaših dosedanjih priročnikih, je tudi v tem ogromno nasvetov za vsakdanji zdrav in lepši dan :):)

  (0) (0)
 35. Ksenija mlakar (Preverjena stranka)

  Super knjiga, kot vse druge vase knjige. Jaz sem navdusena in komaj cakam na naslednjo vaso knjigo.

  (0) (0)
 36. Mira Šturm (Preverjena stranka)

  Brez začimb si ne predstavljam zdravega in okusnega kuhanja.
  Z vsebino knjige sem izredno zadovoljna, saj nas opolnomoči, da prednosti uporabe začimb v kuhinji omogočimo tudi našim najmlajšim.

  (0) (0)
 37. Lučka (Preverjena stranka)

  Super knjiga tudi ta ( kot vse vaše v zbirkah in posamično), uporabna in tekoče berljiva, predvsem pa bodo prav prišli recepti na koncu knjige.
  Hvala za to knjigo.

  (0) (0)
 38. Benjamin Jelen (Preverjena stranka)

  Knjigo sem z veseljem naročil (sam sicer nimam otrok, imam pa sedem nečakov), ker sem predvideval, da bo prišla še kako prav. Če ne bi bilo drugega, so že samo recepti vredni nakupa knjige, tako, da vse pohvale.

  (0) (0)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.