Sveža zelenjava z domačega vrta 365 dni

(162 mnenj strank)

Kako brez dodatnega ogrevanja ustvariti vrt, v katerem nikoli ne zmrzuje – in pridelati dvakrat več kot doslej

Nova spoznanja, nekaj malega materiala, zlasti pa drugačen način dela na vrtu – in svežo zelenjavo boste pobirali 365 dni v letu. Pri tem nimamo v mislih klavrnih ohrovtov, ki štrlijo iz pomrznjene zemlje na vrtu.
Verjeli ali ne, tudi pozimi lahko gojite več kot trideset vrst zelenjave ter uživate v razkošju svežih okusov zdrave hrane, četudi je zunaj -20 stopinj Celzija.

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

29,80 

Na zalogi

Podrobnosti

Obseg

160 barvnih strani

Dimenzija

190 x 245 mm

Vezava

mehka vezava, šivano, broširano

ISBN

9789619345290

O avtorjih

Fanči Perdih

Fanči Perdih je ustanoviteljica kooperative Amarant, predavateljica, svetovalka, koordinatorka, babica, mama, vrtnarica … in vse to 24/7. O tem, da je vse, kar počne, teoretično nemogoče, pa preprosto nima časa za razmišljanje.

Irena Rotar

Irena Rotar je neodvisna aktivistka, gonilna sila Ekoci – eko civilne iniciative Slovenije. Dala je pobude za toliko projektov, da bi potrebovali nekaj strani, če bi hoteli vse našteti. Je tudi kmetica, svetovalka s področja permakulture in še marsikaj.

Sanja Lončar

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka.
Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec védenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ...

Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

Nova spoznanja, nekaj malega materiala, zlasti pa drugačen način dela na vrtu – in svežo zelenjavo boste pobirali 365 dni v letu. Pri tem nimamo v mislih klavrnih ohrovtov, ki štrlijo iz pomrznjene zemlje na vrtu.
Verjeli ali ne, tudi pozimi lahko gojite več kot trideset vrst zelenjave ter uživate v razkošju svežih okusov zdrave hrane, četudi je zunaj -20 stopinj Celzija.

In zakaj bi to počeli?

Razlogov je več. Prihodnost jih bo že razvrstila po pomembnosti, čeprav so v resnici vsi enako pomembni. Recimo to, da gre zdajšnji nepregledni in zgolj z dobičkom motivirani proizvodnji hrane vse manj zaupati. Hrana se sicer zdi cenejša, odpravljanje posledic, ki jih utegne povzročiti, pa vas utegne zelo drago stati. Drugi je v tem, da živimo v državi, v kateri bi v primeru zastoja globalne trgovine dve od treh oseb ostali lačni. Če niste poskrbeli za samooskrbo, začnite ukrepati, da vam in vašim otrokom ne bo treba doživeti tako krute izkušnje.
Lačni smo lahko tudi v mirnih časih. Kljub obilju na policah naše celice umirajo od lakote po vitaminih, rudninah, antioksidantih … V pretirano gnojeni, s pesticidi obdelani in v hidroponiki pridelani zelenjavi jih ni zadosti, zato je podaljšano vrtnarjenje tudi odlična naložba v zdravje.
Zimsko vrtnarjenje ponuja še eno dragocenost. Omogoča stik z zemljo, s tem pa tudi ozemljitev, ki je najboljša obramba proti vse večjim količinam elektromagnetnega smoga, ki nas obdaja na vsakem koraku. Če ste brez pravega razloga napeti ali raztreseni, če vas pestijo motnje spanja, megla v glavi … poskusite vsaj četrt ure na dan delati z zemljo, saj vas bo sprostila, ozemljila in iz vašega telesa pobrala elektromagnetno nesnago. Kako to početi, kadar so tla pomrznjena? Tudi zato se splača poskrbeti za zavarovan kotiček, v katerem nikoli ne bo zmrzovalo.
Vse skupaj je veliko preprostejše, kot se vam morda zdi, le lotiti se je treba pravilno in pravočasno.

Slika pove več kot tisoč besed, video pa več kot tisoč slik! Na voljo tudi Hitri tečaj vzgoje sadik!

Prelistajte knjigo

Plačila in dostava

Načini plačila:

Plačilo po predračunu:
Po oddaji naročila boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki za nakazilo. Plačilo lahko izvedete z nakazilom preko spletne banke​ ali kako drugače nakažete sredstva na naš račun. Dobava naročenega bo sprovedena po evidentiranem prilivu sredstev na naš TRR račun.

Plačilo s plačilno kartico  (Visa, Visa-Electron, MasterCard, Maestro):
Plačilo s plačilnimi karticami je hitro, zanesljivo in enostavno. Po uspešnem plačilu boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki o naročilu. V kolikor ne boste prejeli potrditvenega sporočila, prosimo, da preverite mapo z neželeno pošto.

Plačilo preko Paypal
Po oddaji naročila boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer izvedete plačilo.

Dostava:

Stroški dostave po Sloveniji
Ob nakupu nad 35 EUR je dostava po Sloveniji brezplačna, ob nižjih zneskih nakupa pa zaračunamo poštnino v višini 3,90 EUR. Izjema je naročnina na tiskane novice Zazdravje.net, ki so sicer brezplačne in naročnina dejansko predstavlja poštnino za 6 številk letno. V tem primeru se dodatna poštnina ne zaračuna. Dostava izven Slovenije trenutno ni mogoča.

POMEMBNO: Pošta Slovenije s 1. februarjem 2024 spreminja roke za prevzem paketnih pošiljk na pošti, in sicer s 15 na 8 dni. Zato vas prosimo, da pošiljko prevzamete čimprej, da ne nastajajo dodatni stroški. 

Dostava na drug naslov
Če želite s knjigo nekoga presenetiti, lahko izberete možnost, da knjige pošljemo na drug naslov, vam pa le račun.

Dobavni rok
Knjige boste prejeli predvidoma v roku 4 delovnih dni. Morebitna odstopanja so navedena znotraj posameznih izdelkov. V primeru daljšega roka dobave vas bomo o tem obvestili. V primeru, da naročate več paketov, vam lahko te dostavimo v več različnih dneh. Stremimo k temu, da hkrati pošljemo celotno naročilo, kljub temu so v posameznih primerih možne izjeme. V primeru, da posamezne knjige ni na zalogi, si pridržujemo pravico, da vam te ne dostavimo. O tem vas bomo obvestili in nemudoma povrnili plačan znesek.

Dostava v tujino
Za nemško govorno področje je na voljo spletna knjigarna www.eineprise.eu, ki je pooblaščena za prodajo nemških izdaj in pošiljanje v tujino.

162 mnenj za Sveža zelenjava z domačega vrta 365 dni

5,0
Based on 162 reviews
 1. dr. BRANKO PETERNELJ (Preverjena stranka)

  Prebral sem jo že dvakrat tako kot vse druge knjige kupljene pri vas v zadnjega pol leta. Priporočil iz vsebine se poizkušam tudi držati.

  (0) (0)
 2. VANJA (Preverjena stranka)

  Zanimivo, jasno, pregledno, koristno.

  (0) (0)
 3. Duša (Preverjena stranka)

  Uporabni konkretni napotki, kako izrabiti naše podnebne razmere za čim več doma pridelane zdrave zelenjave. Tudi pozimi.

  (0) (0)
 4. Anonymous (Preverjena stranka)

  Knjiga je v veliko pomoč pri vrtičkanju.

  (0) (0)
 5. Tatjana (Preverjena stranka)

  Odlično.

  (0) (0)
 6. Rosvita (Preverjena stranka)

  V veliki meri informacije, ki se jih da enostavno dobiti brezplačno.

  (0) (0)
 7. NATAŠA JORDAN JUSTIN (Preverjena stranka)

  Knjiga, ki jo z možem pogledava in prebirava … velikokrat.

  (0) (0)
 8. Anonymous (Preverjena stranka)

  Super je, hvala!

  (0) (0)
 9. Sonja (Preverjena stranka)

  Super nasveti, zdaj je pa to samo še treba spraviti v prakso.

  (0) (0)
 10. KRISTINA R. (Preverjena stranka)

  Knjiga z veliko informacijami, ki navdušuje za samooskrbo.

  (0) (0)
 11. Damjana (Preverjena stranka)

  Zelo uporabna knjiga.

  (0) (0)
 12. Petra Klobasa (Preverjena stranka)

  Razumljivo in natančno

  (0) (0)
 13. BOJAN GOLJEVŠČEK (Preverjena stranka)

  Odlično.

  (0) (0)
 14. Maruša Pintar Udovč (Preverjena stranka)

  Upoštevam znanje iz knjige, več pa lahko povem v jeseni.

  (0) (0)
 15. Mojca Š. (Preverjena stranka)

  Odlična.

  (0) (0)
 16. Maja (Preverjena stranka)

  Sem si knjigo sposodila že ene 5x v knjižnici, tako da sem že komaj čakala, da jo ponatisnete, da si lahko svojo kupim 😁

  (0) (0)
 17. Anonymous (Preverjena stranka)

  Veliko navdiha in dobrih nasvetov … Iskreno hvaležna za vaš trud.

  (1) (0)
 18. Marija K. (Preverjena stranka)

  Veliko uporabnih nasvetov in nekaj sem jih in jih bom z veseljem vpeljala v moje življenje.

  (0) (0)
 19. Darja Ambrožič (Preverjena stranka)

  Zelo uporabne vsebine, veliko idej in namigov za iskanje lastnih rešitev. Hvala in še veliko uspehov pri iskanju rešitev za današnji čas.

  (0) (0)
 20. Alenka Gumze (Preverjena stranka)

  Super knjiga. Tokrat je bila za darilo. Hvala.

  (0) (0)
 21. Jadranka Cerkvenik (Preverjena stranka)

  Zelo uporabna, pregledna, marsikaj že preizkušeno in deluje.

  (0) (0)
 22. Anonymous (Preverjena stranka)

  Super knjiga, polna dobrih nasvetov in idej.

  (0) (0)
 23. Majda C. (Preverjena stranka)

  Super knjiga, polna koristnih nasvetov.

  (1) (0)
 24. Anonymous (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga.

  (0) (0)
 25. Barbara (Preverjena stranka)

  Super knjiga, poučna.

  (0) (0)
 26. Tina M. (Preverjena stranka)

  Krasni napotki, usmeritve…strokovna in praktična knjiga.

  (0) (0)
 27. Mitral (Preverjena stranka)

  Zelo dobro in nazorno prikazano, veliko praktičnih nasvetov

  (0) (0)
 28. Anonimno (Preverjena stranka)

  Zelo uporabni nasveti!

  (0) (0)
 29. BRANE FAJT (Preverjena stranka)

  Zelo dragocen in potreben prirocnik za danasnji cas, s pomocjo katerega si lahko zagotovimo samoooskrbo z najboljso zelenjavo skozi celo leto, ne da bi nas pri tem skrbelo, ali bomo rastline lahko zavarovali in se izognili vremenskim nevsecnostim.

  (0) (0)
 30. Dragica Glinik (Preverjena stranka)

  Mi bo koristila pri vrtnarjenju.

  (0) (0)
 31. Jernej (Preverjena stranka)

  Vaš vrt bo s to knjigo uspeval celo leto

  (0) (0)
 32. Hermina (Preverjena stranka)

  Zelo koristni nasveti.

  (0) (0)
 33. Anonimno (Preverjena stranka)

  (0) (0)
 34. Katja (Preverjena stranka)

  Knjiga, ki bo jo moral imeti doma prav vsak! Enkratna!

  (0) (0)
 35. Anonimno (Preverjena stranka)

  Super priročnik, ki ga pogosto vzamem v roke.

  (0) (0)
 36. Andreja (Preverjena stranka)

  Izvrstna knjiga zaradi praktičnih rešitev.

  (0) (0)
 37. Mihael Bakovnik (Preverjena stranka)

  Je zelo praktično.

  (0) (0)
 38. KATJA (Preverjena stranka)

  Zelo uporabno. Razumljivo in praktično napisano.

  (0) (0)
 39. CVETKA ŠIRCELJ (Preverjena stranka)

  super nasveti.

  (0) (0)
 40. Andrej J. (Preverjena stranka)

  Ena izmed boljsih knjig, super enostavno, razumljivo spisana knjiga.

  (0) (0)
 41. Marjanka J. (Preverjena stranka)

  Zelo mi je vsec. Strokovna in prakticna z veliko drobnimi a v praksi zelo pomembnimi podrobnostmi pri delu na vrtu.
  Upam, da bom letos veliko tega uresnicila v prsksi. Hvala Sanji in pomocnikom.

  (0) (0)
 42. Janja Gorišek (Preverjena stranka)

  Odlicna knjiga, katera mi bo v veliko pomoc pri mojem delu na vrtu.

  (0) (0)
 43. Vesna (Preverjena stranka)

  praktično in nazorno

  (0) (0)
 44. Marija J. (Preverjena stranka)

  S pridelavo zelenjave se ukvarjam že vrsto let. Ob branju knjige sem ugotovila, kako malo vem in kaj vse lahko še izboljšam, da bom imela čimveč svoje zelenjave vse leto. Hvala avtoricam, da svoje znanje delijo z nami.

  (0) (0)
 45. irena grošelj (Preverjena stranka)

  odlična

  (0) (0)
 46. Mateja S. (Preverjena stranka)

  Odličen priročnik, ki nima časa počivati na knjižni polici.

  (0) (0)
 47. DARINKA D. (Preverjena stranka)

  Tudi tu sem našla zase veliko novosti za določene vrste zelenjave, ki lahko preživijo tudi v zimskem času. Imam rastlinjak, tako da zelo poučno. Hvala res.

  (0) (0)
 48. Andreja (Preverjena stranka)

  Pregledno, praktično in vzpodbudno.

  (0) (0)
 49. Janja Matko (Preverjena stranka)

  Kljub temu,da se najde ogromno nasvetov na spletu,mi je knjiga še vedno najljubša in takšen”priročnik” je dobro imeti.Hvala!

  (0) (0)
 50. suzana (Preverjena stranka)

  Čudovita knjiga. Jasna in enostavna.

  (0) (0)
 51. Anonimno (Preverjena stranka)

  Koristni nasveti glede postavitve rastlinjaka, gibanja sonca. Zame kot začetnika že napredno…

  (0) (0)
 52. Tatjana (Preverjena stranka)

  Zelo uporabno, tokrat bo za darilo

  (0) (0)
 53. Jože Kukman (Preverjena stranka)

  veliko slik in praktični primeri

  (0) (0)
 54. Nevenka Vahtar (Preverjena stranka)

  Vse je v rastlinjakih. kjer je veter so neuporabni.

  (0) (0)
 55. Staša (Preverjena stranka)

  Uporabni nasveti

  (0) (0)
 56. Olivera Plevel (Preverjena stranka)

  Knjiga je sam zaklad. Hvalezna da jo imam

  (0) (0)
 57. Cvetka Rutar (Preverjena stranka)

  Odličen priročnik.

  (0) (0)
 58. Renata (Preverjena stranka)

  Praktična knjiga, ki jo je vredno imeti vedno pri roki, ko si v zadregi pri vrtičkarskih podvigih. Jasno in zanimivo podana vsebina.

  (0) (0)
 59. Anonimno (Preverjena stranka)

  Zelo koristni in praktični nasveti.

  (0) (0)
 60. Anonimno (Preverjena stranka)

  Ogromno koristnih informacij, priporočam vsem!

  (0) (0)
 61. Anonimno (Preverjena stranka)

  vaše knjige so mi zelo všeč,v vsaki nekaj uporabnega najdem

  (0) (0)
 62. Irena (Preverjena stranka)

  Hvalezna za vse cudovite info. Meni kot cisti zacetnici zelooo skrajsajo pot do znanj samooskrbe. 🤗💫🌿

  (0) (0)
 63. marina (Preverjena stranka)

  Knjigo sem kupila z namenom, da se naučim gojiti svojo zelenjavo. V njej sem našla praktične napotke, ki mi bodo pomagali ta namen uresničiti. Je čtivo, ki ga bom vedno prebirala in testirala v praksi.

  (0) (0)
 64. Teja (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga. Obvezno dodana v zbirko vseh ostalih. 😊

  (0) (0)
 65. NIna (Preverjena stranka)

  Navdušena

  (0) (0)
 66. Jaka Malovrh (Preverjena stranka)

  Zelo uporabno. Priporočam

  (0) (0)
 67. Petra (Preverjena stranka)

  V samooskrbi je prihodnost in varnost. Zelo uporabna znanja.

  (0) (0)
 68. Anonimno (Preverjena stranka)

  Imam majhen vrt. Knjiga mi služi kot dober priročnik in vodnik pri urejanu vrta.

  (0) (0)
 69. Nataša B. (Preverjena stranka)

  V vsakem poglavju te knjige se najde nekaj novega in koristnega tudi za izkušene vrtičkarje. V njej je cela vrsta idej, ki jih moram tudi na mojem vrtu preizkusiti. Poglavje “Realen načrt samooskrbe” pa presega vse priročnike moje domače knjižnice. Nad knjigo je navdušena tudi mlajša generacija (moje darilo za Novo leto).

  (0) (0)
 70. Jasmina č. (Preverjena stranka)

  Knjigo sele prebiram. Jo pa zelo priporocam ker se veliko znanja skriva v njej.

  (0) (0)
 71. Anonimno (Preverjena stranka)

  Top

  (0) (0)
 72. Anonimno (Preverjena stranka)

  Izredno praktični nasveti

  (0) (0)
 73. Anonimno (Preverjena stranka)

  Vse tisto kar sem mislila, da bo in se veliko vec.

  (0) (0)
 74. Renata G. (Preverjena stranka)

  Priporočam vsem, ki si želijo vedno sveže in domače. S tem priročnikom bo zagotovo lažje

  (0) (0)
 75. Uroš (Preverjena stranka)

  super vsebina, čim prej moram čim več preiskusiti v praksi

  (0) (0)
 76. MIRJAM TRANČAR (Preverjena stranka)

  Vse je mogoče.

  (0) (0)
 77. Samo I. (Preverjena stranka)

  Obvezno čtivo za vsakega nadobudnega vrtnarja … :-)

  (0) (0)
 78. Pavlina (Preverjena stranka)

  odlično

  (0) (1)
 79. Emil (Preverjena stranka)

  Obvezno branje za vsakogar, ki želi jesti zdravo zelenjavo.

  (0) (0)
 80. Špela (Preverjena stranka)

  Odličen pripomoček za domače vrtičkanje.

  (0) (0)
 81. Majda Penov (Preverjena stranka)

  Perfektno

  (0) (0)
 82. Anonimno (Preverjena stranka)

  veliko uporabnih informacij

  (0) (0)
 83. IRENA G. (Preverjena stranka)

  Hitra dostava, super izdelki.

  (0) (0)
 84. Jana Šubic Jurjavčič (Preverjena stranka)

  Ogromno dobrih idej, nasvetov in rešitev strjenih v eno knjigo. Knjiga za vsakega, ki ima vrt!

  (0) (0)
 85. Damjan S. (Preverjena stranka)

  Super knjiga

  (0) (0)
 86. Anonimno (Preverjena stranka)

  Splošen prikaz možnosti gojenja v rastlinjakih in toplih gredah

  (0) (0)
 87. Darinka B. (Preverjena stranka)

  Množica znanj, ki jih lahko praktično takoj izkoristimo.

  (0) (0)
 88. Ivanka (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga.

  (0) (0)
 89. Anonimno (Preverjena stranka)

  Super je, sedaj bomo pa še v praksi uporabili 🤗

  (0) (0)
 90. Olivera Plevel (Preverjena stranka)

  Odlicno

  (0) (0)
 91. Eva Macun (Preverjena stranka)

  Zelo dobre ideje, za nas ki imamo tudi 6 mesecev snega so nekatere težje izvedljive

  (0) (0)
 92. Darja E. (Preverjena stranka)

  fotografije, navodila,razlaga

  (0) (0)
 93. Carmen (Preverjena stranka)

  Knjiga je zelo uporabna za vse vrtičkarji.

  (0) (0)
 94. Andreja (Preverjena stranka)

  Hvala, čudovito napisano, kot vedno, ogromno napotkov in navodil!!!!

  (0) (0)
 95. Maja Skomina (Preverjena stranka)

  Zelo pregledno in enostavno napisana. Prijetna in hkrati poučna knjiga. Hvala

  (0) (0)
 96. Zlata R. (Preverjena stranka)

  Z velikim zanimanjem in veseljem prebiram priročnik, ki mi daje veliko praktičnih, preizkušenih nasvetov, ki pa so mnogi zame novi. Vrtnarjenja sem namreč se učila na vrtu svoje mame, ki je sejala in sadila le spomladi in pridelke pobirala do prve zmrzali. Zdaj sta se moje vrtnarjenje in uporaba domače zelenjave podaljšala v zimo, tako, da imam pod snegom in toplo gredo še kar nekaj zaloge, ki jo z veseljem pobiramo in pa sadik, za katere upam, da bodo prezimile. Veselim se, da bom z vašimi nasveti lahko drugo leto vrtnarila še dlje in s še večjimi uspehi.
  Hvala za vaše dragocene izkušnje!

  (0) (0)
 97. Anonimno (Preverjena stranka)

  Zelo mi je všeč

  (0) (0)
 98. Miranda (Preverjena stranka)

  Uporabno.

  (0) (0)
 99. Anonimno (Preverjena stranka)

  Izvrstni napotki

  (0) (0)
 100. Anica K. (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, veliko slik in praktični primeri in rešitve za vsak vrt

  (0) (0)
 101. Igor Klemenčič (Preverjena stranka)

  Odličen, izčrpen priročnik:))

  (0) (0)
 102. Valentina (Preverjena stranka)

  Odlična, kot vse ostale knjige. Imam jih že veliko. Čisto v vsaki najdem odlične in uporabne nasvete. Knjig so pregledne in razumljivo napisane, nasvete je mogoče uporabiti takoj.

  (0) (0)
 103. Mitja Sodja (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga!!! Z veseljem jo prebiram in jo bom pomladi uporabljal kot učbenik. Hvala <3

  (0) (0)
 104. Tanja (Preverjena stranka)

  Koristni nasveti, priporočam :)

  (0) (0)
 105. Tanja Cimerman Rozman (Preverjena stranka)

  Super knjiga, pripomoček….želela sem jo imeti seda lahko več pokukam vanjo…in še 365 dni v letu bo prav prišla. Lp Tanja

  (0) (0)
 106. Kristina Sojar Voglar (Preverjena stranka)

  Konkretne in podrobne rešitve, navodila …

  (1) (0)
 107. Anita Mlakar (Preverjena stranka)

  Imam zelo veliko vaših knjig in sem zelo zadovoljna,ker na preprost, razumljiv način predstavite temo. Nemalokrat se tudi nasmejem ob kakšnih simpatičnih in humornih opisih ali primerjavah.
  Zdržite tudi v bodoče!

  (0) (0)
 108. Margita Pavlovič (Preverjena stranka)

  Zelo uporabno v praksi.

  (0) (0)
 109. Mojca (Preverjena stranka)

  zelo dobri praktični nasveti