Ščepec rešitve, 4. izdaja – zamolčane zdravilne moči začimb

(65 mnenj strank)

Knjiga, ki so jo mnogi poimenovali tudi “začimbna biblija”, je do sedaj prodana v več kot 50.000 izvodih!

Ščepec rešitve temeljito obdela 30 najbolj pogosto uporabljenih začimbnic, od katerih jih imate vsaj nekaj zagotovo že doma, ne da bi se zavedali, kako učinkovito vam lahko pomagajo pri različnih težavah.

V knjigi boste spoznali, kako učinkujejo na celoten potek naše presnove (izboljšajo delovanje želodca, krepijo jetra in žolčnik, lajšajo delovanje trebušne slinavke, odpravljajo napenjanje, drisko ali zaprtje) in tudi, kako velike so njihove moči proti različnim bakterijam, kako delujejo na rakave celice in zakaj so mnoge med njimi slovele kot afrodiziaki. Ščepec ustrezne začimbe vam lahko prinese tudi več antioksidantov kot pol kilograma sadja ali zelenjave.

Zakaj bi bila torej vaša začimbna polica namenjena le dodajanju okusa v vašo hrano, ko pa je lahko hkrati tudi vaša domača lekarna? Dobrodošli v svet drobnih ščepcev velikih moči!

Ob knjigi Ščepec rešitve vam bodo prišle prav tudi nalepke za vaše začimbne kozarčke ter plakata Kako začiniti jedi in Kaj gre skupaj.

Slavnostnih 100 – ekskluzivna izdaja

Ob 10. obletnici naše založbe smo v omejeni količini pripravili tudi posebno izdajo knjige Ščepec rešitve: Slavnostnih 100! Poleg slavnostno okrašene knjige z lastnoročnimi podpisi avtoric dobite v ekskluzivnem kompletu tudi dve zelo uporabni začimbni mešanici, 40 nalepk za začimbe in praktično torbico. 
VEČ

Če želite prav posebno, začinjeno in večno darilo za vaše najbližje, prijatelje, poslovne partnerje …, pohitite – na voljo je le 100 paketov!

 

 

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

49,90 

Na zalogi

Podrobnosti

Dimenzija

200 x 260 mm

ISBN

9789619345252

Obseg

400 barvnih strani

Vezava

trda vezava, šivano, plastificirano

O avtorjih

Marija Kočevar

Marija Kočevar je leta 1995 ustanovila eno prvih slovenskih prodajaln zdrave hrane – Jablano. Odtlej se še bolj aktivno ukvarja s preučevanjem vpliva hrane in začimb na naše zdravje. Navdih je prišel že v zgodnjem otroštvu ob zdravilkah in zeliščarkah, potem pa v makrobiotiki, jogi in ajurvedi.

Nadja Baćac

Sabina Topolovec

Sabina Topolovec je urednica spletnih tedenskih novic Zazdravje.net, avtorica številnih prispevkov, soavtorica več knjig, med drugim tudi trilogije o začimbah Ščepec in avtorica knjige Zdravilna moč začimb za otroke. Posebej jo zanimata področji zdravja otrok in priprave zdravih obrokov. O teh in drugih temah predava in vodi delavnice v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. V projektu sodeluje od leta 2009.

Sanja Lončar

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka.
Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec védenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ...

Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

Še sanja sem nam ne, koliko težav lahko omilimo ali celo ozdravimo s ščepcem začimb, ki jih morda že imamo na vrtu, okenski polici ali v kuhinji.

Ali ste vedeli, da že minimalna količina muškatnega oreščka preprečuje nastajanje kariesa, da čaj iz bazilike redči kri vsaj tako učinkovito kot zdravila, da imamo na razpolago vsaj deset začimb, ki uspešno zavirajo razmnoževanje nevarnih bakterij, kot sta E. coli in salmonela, nekatere pa so celo kos bakterijam Helicobacter pylori in bakterijam, odpornim na antibiotike. Z njimi lahko veliko bolj varno kot s sinteznimi zdravili uravnamo tudi sladkor in holesterol.
Moč začimb ni le kozmetične narave. Nešteto resnih znanstvenih raziskav, ki jih predstavljamo v tej knjigi, potrjuje, da so v velikem številu primerov začimbe enakovredne, neredko pa tudi močnejše od sinteznih zdravil, ki so jih testirali vzporedno.

Ali ste vedeli, da vsebujeta dva grama cimeta več antioksidantov kot pol kilograma dušenega brokolija? Da 15 gramov peteršilja vsebuje toliko antioksidantov kot dve jabolki? Če torej nimamo veliko prostora, je bolje na vrtu ali balkonu pridelati kakšen gram začimb kot nekaj kilogramov krompirja ali solate.

Z začimbami lahko zmanjšamo tudi potrebo po različnih kemikalijah v hiši. Nekatere uspešno odganjajo muhe in komarje, druge opravijo z molji, tretje preprečujejo nastanek plesni ali jih lahko celo preženejo s stene.

In zakaj o vsem tem vemo tako malo? Zakaj danes uporabljamo manj začimb kot kadar koli prej?
Zakaj jih je industrija izgnala iz hrane in jih nadomestila s pogosto škodljivimi kemikalijami?

Čas je, da tudi na tem področju stopimo korak nazaj (ali naprej) – k sebi in k naravi. Prihranili si bomo veliko težav in veliko denarja ter si pridobili nova spoznanja o razsežnostih stvarstva, ki nas obkroža.

Prelistaj knjigo

Plačila in dostava

Načini plačila:

Plačilo po predračunu:
Po oddaji naročila boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki za nakazilo. Plačilo lahko izvedete z nakazilom preko spletne banke​ ali kako drugače nakažete sredstva na naš račun. Dobava naročenega bo sprovedena po evidentiranem prilivu sredstev na naš TRR račun.

Plačilo s plačilno kartico  (Visa, Visa-Electron, MasterCard, Maestro):
Po uspešnem plačilu boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki o naročilu. V kolikor ne boste prejeli potrditvenega sporočila, prosimo, da preverite mapo z neželeno pošto.
Plačilo s plačilnimi karticami je hitro, zanesljivo in enostavno.

Plačilo preko Paypal
Po oddaji naročila boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer izvedete plačilo. Plačilo je možno narediti tudi če nimate registriranega Paypal računa.

Dostava:

Stroški dostave po Sloveniji
Ob nakupu nad 35 EUR je dostava po Sloveniji brezplačna, ob nižjih zneskih nakupa pa zaračunamo poštnino v višini 3,90 EUR. Izjema je naročnina na tiskane novice Zazdravje.net, ki so sicer brezplačne in naročnina dejansko predstavlja poštnino za 6 številk letno. V tem primeru se dodatna poštnina ne zaračuna. Dostava izven Slovenije trenutno ni mogoča.

Dostava na drug naslov
Če želite s knjigo nekoga presenetiti, lahko izberete možnost, da knjige pošljemo na drug naslov, vam pa le račun.

Dobavni rok
Knjige boste prejeli predvidoma v roku 4 delovnih dni. Morebitna odstopanja so navedena znotraj posameznih izdelkov. V primeru daljšega roka dobave vas bomo o tem obvestili. V primeru, da naročate več paketov, vam lahko te dostavimo v več različnih dneh. Stremimo k temu, da hkrati pošljemo celotno naročilo, kljub temu so v posameznih primerih možne izjeme. V primeru, da posamezne knjige ni na zalogi, si pridržujemo pravico, da vam te ne dostavimo. O tem vas bomo obvestili in nemudoma povrnili plačan znesek.

Dostava v tujino
Za nemško govorno področje je na voljo spletna knjigarna www.eineprise.eu, ki je pooblaščena za prodajo nemških izdaj in pošiljanje v tujino.

65 mnenj za Ščepec rešitve, 4. izdaja – zamolčane zdravilne moči začimb

5,0
Based on 56 reviews
5 zvezdic
98
98%
4 zvezdice
1
1%
3 zvezdice
0%
2 zvezdici
0%
1 zvezdica
0%
 1. Gabrijela Garmut (Preverjena stranka)

  Uporabno, razumljivo

  (0) (0)
 2. Nina P. (Preverjena stranka)

  Knjigo sem pred meseci kupila zase, zadnji nakup pa je bil namenjen za darilo prijateljici.

  (0) (0)
 3. Lili Jurman (Preverjena stranka)

  Ta knjiga je pravi leksikon. Preden sem dobila to knjigo v roke, sem le omejeno uporabljala začimbe. Sedaj pa jih redno uporabljam in kombiniram, tako da se iskreno zahvaljujem avtoricam za res izčrpen opis uporabe začimb.

  (0) (0)
 4. Nežka Lavička (Preverjena stranka)

  Zelo zadovoljna s knjigo. Vsebina zanimiva in uporabna.

  (0) (0)
 5. Boris Hranjec (Preverjena stranka)

  Zelo nazorno opisane začimbe z dodanimi recepti.

  (0) (0)
 6. Jasmina Cunder (Preverjena stranka)

  Izjemno koristna vsebina.

  (0) (0)
 7. BRANKO P. (Preverjena stranka)

  Najprej sem nabavil Težave z virusi, kjer sem izvedel še za “Šcepce”. Naš bivši nogometni trener bi rekel “kapo dol” . Se mu pridružujem. Vse štiri sem prebral že dvakrat – ocenjujem jih s “petko”; Težave z virusi pa sem si izposodil v knjižnici.

  (0) (0)
 8. SIMONA (Preverjena stranka)

  Knjiga je odlična! Je temeljna literatura za vse, ki se ukvarjate z zdravo prehrano. Tudi začimbe štejejo, kadar se sprašujemo, kako bi ohranili zdravje. Knjiga nas kar vabi, da raziskujemo dalje!

  (0) (0)
 9. Smiljana (Preverjena stranka)

  Čestitam za izdajo te knjige oz. to je učbenik za vsako družino za vse generacije.

  (0) (0)
 10. Andreja Šircelj (Preverjena stranka)

  Knjiga je bila uporabljena še isti dan in mi je zelo všeč. Praktična in pregledna je, predvsem pa koristna. Hvala.

  (0) (0)
 11. Nina Popek (Preverjena stranka)

  Zelo uporabne vsebine

  (0) (0)
 12. Andreja Kranjc Žnidaršič (Preverjena stranka)

  Več kot odlična knjiga.

  (0) (0)
 13. SEVERINA VOGRIČ (Preverjena stranka)

  Zelo zelo pomembno in uporabno znanje.

  (0) (0)
 14. Mateja (Preverjena stranka)

  veliko modrosti na enem mestu

  (0) (0)
 15. MIRA (Preverjena stranka)

  Vsak bi moral brati to knjigo!

  (0) (0)
 16. Marjana (Preverjena stranka)

  Zanimiva. Večkrat jo berem. Mogoče premalo natančno o tem, koliko je priporočljiva dnevna doza zelišč, in pa malo več receptov.

  (0) (0)
 17. Karmen (Preverjena stranka)

  Super knjiga, ki mi je v veliko pomoč. Že prej sem veliko uporabljala zelišča pri kuhi, v čajih, sedaj jih uporabljam še z večjim veseljem. V veliko pomoč so mi opisi zelišč, predvsem njihovo delovanje – zdravilne lastnosti in pravilna uporaba. Zelo dobrodošli so tudi “zdravilni” nasveti in recepti.

  (0) (0)
 18. Vesna Vengar (Preverjena stranka)

  To knjigo bi moralo imeti vsako gospodinjstvo.

  (0) (0)
 19. Mira P. (Preverjena stranka)

  Odlično!

  (0) (0)
 20. Tea Bračič (Preverjena stranka)

  Zelo mi je všeč.

  (0) (0)
 21. Anonymous (Preverjena stranka)

  Vredna nakupa.

  (0) (0)
 22. Urška P. (Preverjena stranka)

  Zelo priročna knjiga, velikokrat jo odprem in poiščem v njej kakšno koristno informacijo.

  (0) (0)
 23. Mateja S. (Preverjena stranka)

  Zelo uporabno, zajeti so vsi vidiki začimb.

  (0) (0)
 24. Nataša (Preverjena stranka)

  Knjiga je res krasna!

  (0) (0)
 25. Jelka K. (Preverjena stranka)

  Imam ogromno zelišč okoli hiše, vendar nikoli ne vem, kaj kam paše. Sicer jih uporabljam po občutku, pa je kar OK, sedaj pa je v tej knjigi vse, kar sem želela vedeti glede začimb in njihove uporabe in vpliva na naše zdravje.

  (0) (0)
 26. Metka K. (Preverjena stranka)

  Prišli so časi, ki nam potrjujejo, da smo sami sebi najboljši zdravnik, le naučiti se moramo, kako in s čim se samozdraviti. Knjiga, ki bi jo moral imeti vsak!

  (1) (0)
 27. Aleš Kočevar (Preverjena stranka)

  Raziskovanje in uporaba za zdravje, užitek in kuhanje.

  (1) (0)
 28. Metka (Preverjena stranka)

  Ni samo dolgočasna knjiga. Priporočam!

  (1) (0)
 29. ALBINA (Preverjena stranka)

  Super knjiga

  (0) (0)
 30. Marija (Preverjena stranka)

  Zaenkrat sem knjigo preletela in se res veselim nadaljnjega branja.

  (0) (0)
 31. Darja Zupan (Preverjena stranka)

  Enako!! Super.

  (0) (0)
 32. Anonimno (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga! Nekaj vaših nasvetov smo preizkusili in so nam zelo pomagali! Zelo sem zadovoljna!

  (0) (0)
 33. Anonimno (Preverjena stranka)

  Knjigi poznam že več let in jih redno uporabljam kot zelo zanimive informacije o zeliščih. Poleg tega prav na osnovi teh knjig zelišča bolj redno uporabljam in jih tudi sama gojim.

  (0) (0)
 34. Darja (Preverjena stranka)

  Knjiga, h kateri se znova in znova vračaš.

  (0) (0)
 35. Dušica (Preverjena stranka)

  Ogromno truda in dela ste vložili v to knjigo, neskončno koristnih nasvetov, informacij je zapisanih. Vaše novice in vse ostale knjige vedno znova rada prebiram in verjamem, da bodo tudi vsi ostali imeli željo in zanimanje za vse to, kar nam nudite. Pohvala vsem in obenem zahvala, ker obstajate. Iz srca vsem želim še naprej veliko uspeha, polno moči in vse, vse dobro.

  (2) (0)
 36. Margita Pavlovič (Preverjena stranka)

  Zelo nazorno napisano in uporabno v vsakdanjem življenju.

  (1) (0)
 37. Nataša G. (Preverjena stranka)

  Rešitev za vsak dom! Priporočam

  (1) (0)
 38. Tatjana (Preverjena stranka)

  Knjiga je odlična in obvezna v vsaki domači knjižnici!

  (1) (0)
 39. Marjeta Bizaj (Preverjena stranka)

  Super knjiga

  (1) (0)
 40. Elda Sever (Preverjena stranka)

  Zelo strokovna in uporabna knjiga, kjer so zbrane informacije na zelo jasen način.

  (1) (0)
 41. Anonimno (Preverjena stranka)

  Odlično in uporabno

  (0) (0)
 42. Barbara (Preverjena stranka)

  To knjigo je nujno imeti vedno pri rokah.

  (0) (0)
 43. Kristina (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga

  (0) (0)
 44. Mihela (Preverjena stranka)

  Prekrasna in zelooo uporabna knjiga. Hvala tudi za zgodovino in zamolčane zanimivosti o začimbah.
  Moj poklon vsem avtoricam. Hvala.

  (2) (0)
 45. Sonja (Preverjena stranka)

  Navdušena sem. Kratko, jasno, preprosto in vse na dosegu roke.

  (3) (0)
 46. Irena Roglič (Preverjena stranka)

  Pozdravljeni,
  že pred nakupom te knjige sem redno prebirala vaše novice in članke na vaši spletni strani. Vse, kar je napisano, z zanimanjem preberem in vedno izvem nekaj novega. Zelo sem zadovoljna, da lahko tako kvalitetne knjige prebiram v slovenščini. Napisano je tako, da ti je popolnoma razumljivo, podprto z različnimi raziskavami, opremljeno še z recepti. Meni so vse knjige, ki sem jih prebrala, super in želim vam, da ste še naprej tako ustvarjalni in da še naprej pomagate pri ozaveščanju ljudi s pomembnimi nasveti in znanjem.

  (2) (0)
 47. Ewa (Preverjena stranka)

  Knjigo Ščepec rešitve sem naročila za darilo prijateljici. Sama imam prvo izdajo in sem z njo zelo zadovoljna. Pogrešam le to, da bi natisnili posamezne spremembe tudi za nas, ki smo pokupili prve izdaje trilogije.
  Zelo sem zadovoljna tudi z vami in vašo prijaznostjo.
  Na vaše novičke sem tudi naročena in jih vedno z veseljem preberem. Res ste super in sem hvaležna univerzumu, da obstajate.

  (2) (0)
 48. Vito (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, priporočam.

  (1) (0)
 49. Katja (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, polna uporabnih nasvetov, odlični opisi začimb in njihove uporabnosti, za vse, ki želijo popestriti prehrano in izboljšati zdravje z uporabo začimb.

  (2) (0)
 50. Tea Mordej (Preverjena stranka)

  Knjiga je odlična, dopolnjena in zelo uporabna.

  (1) (0)
 51. Vesna P. (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, veliko praktičnih nasvetov. Hvala, da ste z nami podelili vedenje!

  (1) (0)
 52. Mojca D. (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, ki jo bom gotovo pogosto uporabljala. Odkriva mi novi svet začimb, o katerem ugotavljam, da mi je v mnogočem neznanka. Sem jo tudi kupila kot darilo prijateljici. Čestitke avtoricam za izjemno delo.

  (0) (0)
 53. branka (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga! Obilo praktičnih in koristnih nasvetov. Zelo temeljito obdelane značilnosti posameznih rastlin in njihova uporaba. Hvala.
  Branka

  (0) (0)
 54. Zdenka (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, polna nasvetov in razlag. Knjigo mi je svetovala prijateljica, pa sem si privoščila kar celotno zbirko “Ščepec”. Hvala za res koristno zbirko nasvetov.

  (0) (0)
 55. Lučka

  Vse pohvale za to knjigo.
  Doma imam kar vse, ki so v tej zbirki začimb. Knjige so vseskozi v uporabi, na polico jih redko odložim.

  (0) (0)
 56. Danica Štrigl

  Izjemno uporabna in pregledno napisana knjiga, ki jo lahko bereš in listaš vedno znova in znova … in zmeraj kaj novega izveš, še posebej, če jo uporabljaš skupaj s Ščepcema vedenja in ustvarjanja. Kombinacija vseh treh knjig je vrhunska oz. top literatura za vse, ki jim začimbe in zelišča nekaj pomenijo.
  Danica Štrigl

  (0) (0)
 57. Kristina V. (store manager)

  Knjiga je čudovita, najprej predstavi osebnost vsake začimbe, občutek dobiš, kot da si spoznal novo osebo. Nato malo zgodovine, ki prebudi zavedanje o tem, koliko stvari smo zares pozabili in razvrednotili. Izredno koristno je še to, da predstavi, kako uporabljajo začimbe v ajurvedi in tradicionalni kitajski medicini, poleg še znanstvenih preizkusov, ki pomirijo še tako z dvomom prevzet razum :).
  Delo je interdisciplinarno, kar je v času, ko smo tako obsedeni z ločevanjem vsega, pravi biser! Veliko knjig o zeliščih sem že prelistala v vsaj petih jezikih, in morem reči, da dotična knjiga daaaaleč izstopa v obširnosti zbranih podatkov, njeni globini in predvsem spoštovanju, ki ga pričara do naših prijateljic začimb.
  Iskrene pohvale avtoricam, prekrasno delo, za strokovno ter domačo rabo, na svetovnem nivoju, prepojeno z ljubeznijo. Upam, da se bo knjiga prevedla še v druge jezike, da lahko obdarim še prijatelje.
  Hvala!

  (0) (0)
 58. Katja (store manager)

  Knjiga Ščepec rešitve je leksikon zdravilnih zelišč in začimb, zdravstveni priročnik in še kuharska knjiga obenem. Pristop k predstavitvi posamezne začimbnice je tako poglobljeno popoln, da zbuja občudovanje, način pa tako prijazen, da knjiga kar kliče po tem, da jo dan za dnem jemljemo v roke.
  Vsekakor knjiga, ki sem jo na vsak način hotela imeti v svoji zbirki. In to ne zaprto za steklenimi vrati knjižne omare, pač pa v kuhinji, kot spremljevalko mojih kulinaričnih raziskovanj.
  Katja – zeleniponedeljek.si

  (0) (0)
 59. Matjaž Grmek (store manager)

  Z velikim zadovoljstvom sem prebral knjigo Ščepec rešitve in vam (in soavtoricam, seveda) zanjo čestitam. Kupil sem jo predvsem iz kulinaričnih razlogov, čeprav me je v resnici pritegnila zdravilnost. Prijetno me je presenetila. Je vse, kar v današnjem času pogrešam. Namreč celovito, zaokroženo in tehtno podajanje informacij ter povezovanje uradne znanosti z drugimi spoznanji. Še posebej starodavnimi, ki so velikokrat precej naprednejše od najnovejših. Vključevanje namesto ekskluzivnosti. To, da lahko o posamezni rastlini na enem mestu prebereš od (pravih) zgodovinskih dejstev do najnovejših znanstvenih raziskav in čisto konkretnih napotkov za uporabo v praksi, je zelo osvežujoče. Že samo zgodovina podana v njej je vredna njene cene, ker lahko razrahlja nekatera okostenela prepričanja. Ob tem sem se spomnil, kako mi je nona kot otroku za malico na kruh narezala česen, odrgnine zdravila z arniko in podobno. Samo želim si lahko, da bi jih več sledilo vašemu zgledu. Vse dobro vam želim!

  Lep pozdrav,
  Matjaž Grmek

  (0) (0)
 60. Mojca Gradišnik (store manager)

  Spoštovani,
  knjiga je zelo uporabna. Tudi po videzu je privlačna, tako da jo moraš vzeti v roke. Predelala sem jo po poglavjih in jo sproti, ko rabim nasvet, vzamem v roke. Sedaj bom na vrt vključila še več začimbnic in to idejo sem dobila od vas. Prav je, da se znova vračamo nazaj k naravi.
  Hvala in želim vam veliko idej pri ustvarjanju nove …

  (0) (0)
 61. Simona Planinc (store manager)

  Pozdravljeni
  Lahko rečem, da sem knjigo prebrala v dušku takoj, ko sem jo dobila. Seveda sem se potem lotila branja še bolj počasi in natančno. Najbolj pomembno pa je, da jo imam sedaj ves čas na mizi v jedilnici, kjer jo skoraj vsak dan malo polistam. Zelo se je povečala tudi naša poraba začimb (čeprav sem jih tudi že prej veliko uporabljala), ampak sedaj to delam bolj načrtno in z namenom. Večere preživljamo ob ingverjevem čaju, jogurte jemo s cimetom …. Knjigo sem tudi že podarila. Za uporabo začimb sta se navdušila tudi starejša hčerka in njen fant. Napisale ste res uporabno knjigo in vse čestitke. Komaj čakam nadaljevanje. Spomladi bom sigurno povečala svoj zeliščni vrt. Mislim, da je napisana tudi zelo pregledno in predvsem razumljivo.
  Veliko uspeha še naprej vsem ustvarjalkam.

  (0) (0)
 62. Ana Koncilja (store manager)

  Pozdravljeni, sem Ana Koncilja, in kot sem že povedala pri naročilu, sem si knjigo izposodila v knjižnici.
  Ko sem prebrala uvodnik, sem si mislila, le zakaj je potreben tak študiozen – večdimenzionalen pristop k opisu začimb. Ko pa sem začela brati, sem postala navdušena. Tako čudovite knjige že dolgo nisem imela v rokah! Iskrene čestitke avtoricam in tudi oblikovalcu Saši. Berljiva, razumljiva, navdušujoča, strokovna. V mislih sem zašla v svoj “začimbni predal”, na svoj zeliščni vrtiček, pomislila sem, kaj najbolj pogosto uporabljam v svojih jedeh. Zavedla sem se, da je potrebno nekatere začimbe preprosto uporabljati zaradi njihovega blagodejnega, zdravilnega vpliva na naše telo. Preveč smo navajeni na okuse jedi, ki jih kuhamo in si ne upamo poseči po začimbah, ki jih dovolj ne poznamo.
  Knjige se ne da prebrati naenkrat. Sama preberem poglavje in si dam čas, da ga ponotranjim. Razmišljam nekaj časa o prebranem. Pri kuhanju zavestno uporabljam predstavljene začimbe.

  (0) (0)
 63. Vaša bralka Silva Martinc (store manager)

  Spoštovani,
  z užitkom prebiram vašo knjigo, ki sem jo tudi podarila svoji hčerki za rojstni dan. Knjigo sem najprej prelistala, zdaj pa jo imam kar na mizi v sobi in vsak dan se iz nje naučim kaj novega. Tudi moja tašča, ki se pri osemdesetih kar intenzivno ukvarja z zelišči in mešanicami, z veseljem lista po njej. Izredno mi je všeč tudi oblika knjige, urejenost poglavij in nasploh je knjiga topla. Dotik … in že jo čutiš. Veselim se že drugega dela, če pa bom karkoli vedela, bom seveda sporočila.
  Naj vam začimbice pomagajo premagovati vse ovire na novi poti … :))

  (0) (0)
 64. Vlado Grahelj (store manager)

  Naj vas ne vznemiri dejstvo, da odgovarja moški. Knjigo sem dobil kot darilo za Miklavža, ker jih je na seminarju v Logatcu zmanjkalo za vse. Veselja je bilo obilo.
  Ker oba z ženo skušava čim bolj ovrednotiti zdravo prehrano tudi za najine otroke, je ta knjiga zadetek v polno. Počasi se privajamo na večjo uporabo začimb, kot smo to počeli doslej.
  Knjigo sem prebiral vsak dan eno poglavje, potem sem naredil še ženi kratko predstavitev. Prebrana je v celoti, saj je zelo dobrodošlo tudi poglavje o shranjevanju. Oba pa sva še posebej vesela poglavja o “napenjanju”.
  Sedaj se nahaja na polici skupaj s kuharskimi knjigami ter revijo “Skupaj za zdravje človeka in narave”. Tudi ta je zadetek v polno.
  Sama zamisel o delovanju začimbnih mešanic ter o delovanju na posevke v naših vrtičkih je dobra in jo oba z ženo podpirava. Sicer pa mislim, da vse, kar se bo “skuhalo” v vaših glavah, bo za nas več kot dobrodošlo. Zato se Vam v imenu cele družine zahvaljujem za že opravljeno delo. Veliko uspeha tudi naprej.

  (0) (0)
 65. Vasilij Šimek m.d.(m.a.) duhovnik LKC, padar z izročilom (store manager)

  Spoštovani!
  Že leta se ukvarjam z zdravilstvom, imam veliko knjig in veliko izkušenj z delom. Posebno uporabljam zdravljenje s prehrano. Precej sem vedel o začimbah, pa vedno je nekaj manjkalo. No, v resnici imamo Slovenci dame in gospode, ki znajo nekaj odličnega spraviti skupaj. Knjigo sem predelal in se veselim druge. Kajti, čeprav sem vedel, da začimbe skrivajo ogromno, je manjkalo v svetu takšno delo. Imam ameriško knjigo o začimbah, pa je daleč za vašo – zato le tako naprej in brez zavisti ali česa. Napravili ste veliko in pošteno delo.

  (0) (0)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.