Ščepec védenja, 2. povečana izdaja – zamolčane zdravilne moči začimb

(66 mnenj strank)

Ščepec védenja, poglobi vaše znanje o tem, od kod začimbam tolikšne moči in kako to, da so naši predniki toliko vedeli o njih, ne da bi jim bila na voljo sodobna znanstvena oprema.

V tej knjigi boste za razliko od Ščepca rešitve odkrili novih dvajset zelo močnih začimb, o katerih praviloma vemo manj (črna kumina, galgant, kapre, citronka, pelin, piment, kumin, žafran …). Spoznali boste, kako začimbe pomagajo pri alergijah, artritisu, revmatizmu, putiki, bolečinah, hormonskih težavah, težavah z očmi, s kožo, z bakterijo H. Pylori, virusi in zajedavci.
Posebno poglavje je namenjeno njihovemu delovanju na živčevje, srce in ožilje.

Ko enkrat ugotovite, kakšne moči se skrivajo v začimbah, se spremeni vaše dojemanje zdravja in bolezni. Knjiga Ščepec védenja ni zgolj prestavitev novih začimb in novih težav, pri katerih lahko te pomagajo. Je predvsem poglobljeni korak k odpiranju lastnih moči, da lahko vse navedeno začutimo tudi sami in z rastlinami vzpostavimo popolnoma drugačen odnos.
Kot pravijo avtorice: „Védenje je veliko več kot zgolj znanje.“ In prav to danes potrebujemo.

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

39,90 

Na zalogi

Podrobnosti

Obseg

352 barvnih strani

Dimenzija

200 x 260 mm

Vezava

trda vezava, šivano, plastificirano

ISBN

9789619403129

O avtorjih

Marija Kočevar

Marija Kočevar je leta 1995 ustanovila eno prvih slovenskih prodajaln zdrave hrane – Jablano. Odtlej se še bolj aktivno ukvarja s preučevanjem vpliva hrane in začimb na naše zdravje. Navdih je prišel že v zgodnjem otroštvu ob zdravilkah in zeliščarkah, potem pa v makrobiotiki, jogi in ajurvedi.

Nadja Baćac

Sabina Topolovec

Sabina Topolovec je urednica spletnih tedenskih novic Zazdravje.net, avtorica številnih prispevkov, soavtorica več knjig, med drugim tudi trilogije o začimbah Ščepec in avtorica knjige Zdravilna moč začimb za otroke. Posebej jo zanimata področji zdravja otrok in priprave zdravih obrokov. O teh in drugih temah predava in vodi delavnice v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. V projektu sodeluje od leta 2009.

Sanja Lončar

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka.
Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec védenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ...

Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

Priča smo vse bolj agresivnim poskusom kapitala, da se polasti zdravja in zdravil. V tej luči predstavlja knjiga Ščepec védenja revolucijo v načinu mišljenja, videnja in čutenja zdravilnih moči narave.

Ne bo vam povedala zgolj, kaj začimbe zmorejo, temveč tudi, zakaj in kako. Zakaj tistega, kar so naši predniki znali prebrati v naravi, ne bi zmogli tudi mi? Možnost, da se lahko ozdravimo sami, na varen način in brez velikih stroškov, je naša pravica! To je eden izmed temeljev svobode vsakega posameznika.
Knjiga prinaša združitev védenja naših prednikov, izkušenj tradicionalnih medicin vsega sveta in sodobnih znanstvenih spoznanj, ki nedvomno potrjujejo, da so začimbe pametna, varna in učinkovita naravna zdravila.
Pomagajo tudi tam, kjer uradna medicina nima rešitev in zdravi zgolj simptome – pri virusu HIV, herpesu, okužbah z bakterijami, odpornimi na antibiotike, pri multipli sklerozi, demenci, Alzheimerjevi in Parkinsonovi bolezni, boleznih srca in ožilja, hormonskih težavah itd.

In ker so trditve, ki jih boste v tej knjigi prebrali, včasih zares osupljive, je temu primerna tudi teža dokazov, ki še nikoli v svetovni literaturi niso bili zbrani in objavljeni na enem mestu.

Prelistaj knjigo

Plačila in dostava

Načini plačila:

Plačilo po predračunu:
Po oddaji naročila boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki za nakazilo. Plačilo lahko izvedete z nakazilom preko spletne banke​ ali kako drugače nakažete sredstva na naš račun. Dobava naročenega bo sprovedena po evidentiranem prilivu sredstev na naš TRR račun.

Plačilo s plačilno kartico  (Visa, Visa-Electron, MasterCard, Maestro):
Plačilo s plačilnimi karticami je hitro, zanesljivo in enostavno. Po uspešnem plačilu boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki o naročilu. V kolikor ne boste prejeli potrditvenega sporočila, prosimo, da preverite mapo z neželeno pošto.

Plačilo preko Paypal
Po oddaji naročila boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer izvedete plačilo.

Dostava:

Stroški dostave po Sloveniji
Ob nakupu nad 35 EUR je dostava po Sloveniji brezplačna, ob nižjih zneskih nakupa pa zaračunamo poštnino v višini 3,90 EUR. Izjema je naročnina na tiskane novice Zazdravje.net, ki so sicer brezplačne in naročnina dejansko predstavlja poštnino za 6 številk letno. V tem primeru se dodatna poštnina ne zaračuna. Dostava izven Slovenije trenutno ni mogoča.

POMEMBNO: Pošta Slovenije s 1. februarjem 2024 spreminja roke za prevzem paketnih pošiljk na pošti, in sicer s 15 na 8 dni. Zato vas prosimo, da pošiljko prevzamete čimprej, da ne nastajajo dodatni stroški. 

Dostava na drug naslov
Če želite s knjigo nekoga presenetiti, lahko izberete možnost, da knjige pošljemo na drug naslov, vam pa le račun.

Dobavni rok
Knjige boste prejeli predvidoma v roku 4 delovnih dni. Morebitna odstopanja so navedena znotraj posameznih izdelkov. V primeru daljšega roka dobave vas bomo o tem obvestili. V primeru, da naročate več paketov, vam lahko te dostavimo v več različnih dneh. Stremimo k temu, da hkrati pošljemo celotno naročilo, kljub temu so v posameznih primerih možne izjeme. V primeru, da posamezne knjige ni na zalogi, si pridržujemo pravico, da vam te ne dostavimo. O tem vas bomo obvestili in nemudoma povrnili plačan znesek.

Dostava v tujino
Za nemško govorno področje je na voljo spletna knjigarna www.eineprise.eu, ki je pooblaščena za prodajo nemških izdaj in pošiljanje v tujino.

66 mnenj za Ščepec védenja, 2. povečana izdaja – zamolčane zdravilne moči začimb

4,9
Based on 66 reviews
5 zvezdic
93
93%
4 zvezdice
6
6%
3 zvezdice
0%
2 zvezdici
0%
1 zvezdica
0%
Showing 62 of 66 reviews (5 star). See all 66 reviews
 1. Gabrijela Garmut (Preverjena stranka)

  Uporabno, razumljivo

  (0) (0)
 2. Mojca (Preverjena stranka)

  Zelo zanimivi podatki.

  (0) (0)
 3. BRANKO P. (Preverjena stranka)

  Najprej sem nabavil Težave z virusi, kjer sem izvedel še za “Šcepce”. Naš bivši nogometni trener bi rekel “kapo dol” . Se mu pridružujem. Vse štiri sem prebral že dvakrat – ocenjujem jih s “petko”; Težave z virusi pa sem si izposodil v knjižnici.

  (0) (0)
 4. Vanja (Preverjena stranka)

  Odlična.

  (0) (0)
 5. Anonymous (Preverjena stranka)

  Zelo dobra knjiga.

  (0) (0)
 6. Anka Marin Savic (Preverjena stranka)

  Zelo uporaben priročnik v vsakdanjem življenju.

  (0) (0)
 7. Helena (Preverjena stranka)

  Zelo uporabna knjiga.

  (0) (0)
 8. MIRA (Preverjena stranka)

  Oba “ščepca” sta odlična!

  (0) (0)
 9. Mojca (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga. Večkrat jo vzamemo v roke, saj je zakladnica preverjenih, uporabnih in koristnih informacij. In to takšnih informacij, ki nam vračajo izgubljeno moč, da si lahko pomagamo sami.

  (0) (0)
 10. Lidia Pavlin (Preverjena stranka)

  Ahhhh, ta strašno dobra moč teh drobnih rastlinic! Veliko novega, čudovito vedenje!

  (0) (0)
 11. Boris P. (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga s pravo vsebino.

  (0) (0)
 12. Uroš Ropret (Preverjena stranka)

  Uporabno in koristno branje, za zimske urice in naprej …

  (0) (0)
 13. Nataša Justin (Preverjena stranka)

  V začetku leta sem “odkrila” knjige Sanje Lončar. V začeku sem si jih sposojala v knjižnici, vendar so to knjige, ki jih moraš pač imet vedno na dosegu roke…Tako si večam knjižno zbirko…

  (1) (0)
 14. Brigita (Preverjena stranka)

  Odlično

  (0) (0)
 15. Majda Matjašič (Preverjena stranka)

  Super. 👍

  (0) (0)
 16. katja (Preverjena stranka)

  Zares odlicen pripomocek za celo družino. Verjetno ga skoraj ni dneva, ko doma knjige ne bi vzeli v roke.

  (0) (0)
 17. Mihela Medved (Preverjena stranka)

  Je manjkajoci del prve knjige Ščepec resitve

  (0) (0)
 18. JITKA B. (Preverjena stranka)

  Praktična in zelo zanimiva knjiga za vsak dan.

  (0) (0)
 19. Anonimno (Preverjena stranka)

  Dobro imeti vedno pri roki.

  (0) (0)
 20. Majda Vencelj Šibanc (Preverjena stranka)

  Dobro napisano, zanimivo branje in zelo koristne informacije.

  (0) (0)
 21. Anonimno (Preverjena stranka)

  Praktični nasveti na enem mestu.

  (0) (0)
 22. BRANE FAJT (Preverjena stranka)

  Odlicna knjiga. Vlozeno veliko dela, opazovanja ter intuitivnosti in ljubezni avtoric do rastlin, ki je na koncu obrodilo znanje in izkusnjo podano v tej knjigi.

  (0) (0)
 23. Tanja (Preverjena stranka)

  Naravno zdravljenje z začimbami in zelišči me je vedno zanimalo, zato sem nakupila poleg knjige Ščepec vedenja tudi knjigi Ščepec rešitve in Naravne rešitve za težave z virusi. Vse tri knjige so odlična pomoč pri samozdravljenju predvsem pa pri preventivi. Veliko podanih rešitev v knjigah sem že uporabila in preizkusila in lahko rečem, da delujejo tudi v praksi. Knjige so zanimive in uporabne tudi zato, ker predstavljajo in opisujejo rastline, ki rastejo v naših krajih in jih lahko sama vzgojim in naberem na našem družinskem vrtu ali na sprehodu po bližnji okolici.

  (0) (0)
 24. Tatjana (Preverjena stranka)

  S pomočjo vaših knjig se s pogumom spopadam z raznimi zdravstvenimi nevšečnostmi in tudi covidom. V našem družinskem vrtu najde prostor vsako leto tudi več začimb in zelišč. Hvala za vaš trud in vse spodbude, da ostanemo zdravi in s pogumom zremo naprej.

  (0) (0)
 25. Bojan T. (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, na kateri se ne bo nabiral prah.

  (0) (0)
 26. Natasha (Preverjena stranka)

  Top knjiga/priročnik 👌
  Iz srca priporočam, saj menim da je in bo ta “zvrst” vedno aktualnejša.

  (0) (0)
 27. Tanja (Preverjena stranka)

  /

  (0) (0)
 28. Tanja Jelen (Preverjena stranka)

  koristna knjiga

  (0) (0)
 29. Gorazd (Preverjena stranka)

  Vrhunska knjiga. Hvala avtorjem.

  (0) (0)
 30. Anonimno (Preverjena stranka)

  Res bogata vsebina.

  (0) (0)
 31. KARMEN KOLARIČ (Preverjena stranka)

  Knjiga, katere vrednost je zame neprecenljiva.

  (0) (0)
 32. Anica Pučko (Preverjena stranka)

  Pregledno in koristno

  (0) (0)
 33. Irena T. (Preverjena stranka)

  Manjka mi samo še Ščepec ustvarjanja za celotno zbirko.

  (0) (0)
 34. Aleš Kočevar (Preverjena stranka)

  Nadgradnja in zahtevnejši nivoji

  (0) (0)
 35. ALBINA (Preverjena stranka)

  zelo poucno0

  (0) (0)
 36. Špela K. (Preverjena stranka)

  Zanimivo in poučno branje. Marsikaj bom poskusila uporabiti.

  (0) (0)
 37. Branka L. (Preverjena stranka)

  Vsec mi je

  (0) (0)
 38. Darja Zupan (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, poučna in velika pomočnica. Hvala, da ste.

  (0) (0)
 39. Katja (Preverjena stranka)

  Veliko znanja in zelo dobri praktični nasveti

  (0) (0)
 40. Darja (Preverjena stranka)

  Knjiga, h kateri se znova in znova vračaš.

  (0) (0)
 41. JOŽICA GRIL (Preverjena stranka)

  Zelo sem zadovoljna s knjigo Zamolčane zdravilne moči začimb. Vse pohvale vsem, ki so zaslužni za toliko koristnih podatkov v njej.

  (0) (0)
 42. Tatjana Rojc (Preverjena stranka)

  Vse knjige so zelo uporabne

  (0) (0)
 43. Nataša G. (Preverjena stranka)

  Odlično branje in priročnik za vsakdanjo rabo! Priporočam!

  (0) (0)
 44. Tatjana (Preverjena stranka)

  Tako kot Ščepec rešitve je tudi ta knjiga fenomenalna in obvezna v vsaki domači knjižnici!

  (0) (0)
 45. Cilka Habjan (Preverjena stranka)

  Zelo poucno in uporabno, do sedaj sem nasla v knjigi resitve oz.odgovore na vsa vprasanja.

  (0) (0)
 46. MARTINA JAKLIČ (Preverjena stranka)

  Zelo dpbra knjiga

  (0) (0)
 47. Anonimno (Preverjena stranka)

  VELIKO NOVOSTI, KATERE ŠE NISI SLIŠAL ALI PA SI NISI ZAPOLNIL

  (0) (0)
 48. Nataša Mihalič Perovnik (Preverjena stranka)

  Še ena vaša odlično napisana in zelo uporabna knjiga. Hvala!

  (0) (0)
 49. Zana P. (Preverjena stranka)

  Zelo zadovoljna z narocenim. Priporocam!

  (0) (0)
 50. Katarina Kambur (Preverjena stranka)

  Odličen priročnik, toliko zbranega gradiva na enem mestu.Čestitam!

  (0) (0)
 51. Nina (Preverjena stranka)

  Kot darilo sem dobila že prvo izdajo Knjige Ščepec rešitve, saj so me te stvari od nekdaj zanimale. In nato sem morala absolutno imeti še Ščepec ustvarjanja in Ščepec vedenja. Celotna zbirka je naravnost super! Nasveti, zgodovina, knjige res zopet na plano potegnejo tisto “izgubljeno” znanje, na katerega smo v modernih časih zlahka pozabili. Zbirka me je navdahnila, da letos zopet posadim začimbnice in dišavnice na balkon, sproti pa zopet odkrivam čudoviti svet in skrivnosti teh neverjetnih rastlin. Hvala avtoricam za tako jasno podano znanje! Definitvno zbirko vedno z veseljm priporočam naprej.

  (1) (0)
 52. Nina (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, kupila sem Ščepec vedenja, ogromno koristnih nasvetov, počasi prebiram in se vedno znova čudim in navdušujem, gotovo si privoščim še kakšno v zbirki.

  (1) (0)
 53. Zdenka (Preverjena stranka)

  Odlicna knjiga, polna nasvetov in razlag. Knjigo mi je svetovala prijateljica pa sem si privoscila kar celotno zbirlo “Scepec”. Hvala za res koristno zbirko masvetov.

  (1) (0)
 54. Vesna (Preverjena stranka)

  Vse tri knjige iz serije Ščepec so zelo uporabne in dovolj strokovno napisane.

  (1) (0)
 55. Štefka (Preverjena stranka)

  Ščepec vedenja je knjiga, ki jo preprosto moraš imeti in jo seveda uporabljati. V njej najdeš narsikakšno ‘skrivnost’, ki je bila v naši civilizaciji skozi zgodovino uničena. Nekoč je veljalo: ‘Za vsako bolezen rožca raste.’ S knjigami Ščepec vedenja, Ščepec rešitve in Ščepec ustvarjalnosti pa bi ga lahko predrugačili v ‘Vsaka rožca bolezen prepreči!’ Če le veš kako jo uporabiti. In te knjige to znanje nedvomno vsebujejo. Hvala vsem avtoricam!

  (0) (0)
 56. Juli (Preverjena stranka)

  Knjiga je pravi biser. Precej časa sem iskala knjigo o zeliščih in dišavnicah, v kateri bi dobila vsebino, ki jo ponuja Ščepec vedenja.
  Upam, da bo sledil tudi ponatis knjige Ščepec rešitve.

  (0) (0)
 57. ščepec vedenja (Preverjena stranka)

  Knjiga mi je zelo všeč.Kupila sem jo zato, da mi bo vedno v pomoč pri ustvarjanju
  z začimbnicami.Imam tudi knjigo Ščepec ustvarjanja, nad katero sem tudi navdušena. Vsa pohvala avtorjem za tako izčrpne in poučne knjige.
  Lep pozdrav Vanja

  (0) (0)
 58. Renata (Preverjena stranka)

  Čestitam avtoricam za izvrstno knjigo. Zanimiva,poučna. Priporočam prav vsem.

  (0) (0)
 59. Mojca (Preverjena stranka)

  Super knjiga!!!! Jo priporočam. Imam že Ščepec rešitve in Ščepec ustvarjanja in sem z vsemi zelo zadovoljna. Ogoromno sem spremenila v prehrani – na bolje!

  (0) (0)
 60. anita (Preverjena stranka)

  Kupila sem vse tri”Ščepce”. Zelo so mi všeč tako po zapisanem, kot tudi vizualni izgled. Začimbe zavzemajo čedalje večji del police. Nemalokrat se pri prebiranju vaših knjig tudi nasmejem kakšnemu simpatičnemu komentarju. Ob primerni priložnosti večkrat naredim “reklamo”za vaše knjige , tudi za Preverjene naravne rešitve.
  Edino kar me spravi v “nevedni položaj”je, kako najlažje zmeriti ali stehtati tiste male miligrame ali mililitre, ki so večkrat zapisani, brez super natančnih tehtnic.

  (0) (0)
 61. Lea (Preverjena stranka)

  Knjiga je zelo poglobljena in uporabna. Z branjem in uporabo knjig iz te trilogije sem zelo spremenila pogled na začimbe. Zdaj jih znam res pravilno uporabljati in imam o uporabi le-teh veliko bolj poglobljeno znanje. Z uporabo tega znanja je hrana res veliko bolje prebavljiva in zdrava. S knjigo sem zelo zadovoljna.

  (0) (0)
 62. Branko (Preverjena stranka)

  Že z prejšno izdajo sem bil nadvse zadovoljen. Ta nova pa mi je še posebej dobra.
  Lepa hvala vam.
  S spoštovanjem
  Branko

  (0) (0)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.