Ščepec rešitve, 4. izdaja – zamolčane zdravilne moči začimb

(63 mnenj strank)

Knjiga, ki so jo mnogi poimenovali tudi “začimbna biblija”, je do sedaj prodana v več kot 50.000 izvodih!

Ščepec rešitve temeljito obdela 30 najbolj pogosto uporabljenih začimbnic, od katerih jih imate vsaj nekaj zagotovo že doma, ne da bi se zavedali, kako učinkovito vam lahko pomagajo pri različnih težavah.

V knjigi boste spoznali, kako učinkujejo na celoten potek naše presnove (izboljšajo delovanje želodca, krepijo jetra in žolčnik, lajšajo delovanje trebušne slinavke, odpravljajo napenjanje, drisko ali zaprtje) in tudi, kako velike so njihove moči proti različnim bakterijam, kako delujejo na rakave celice in zakaj so mnoge med njimi slovele kot afrodiziaki. Ščepec ustrezne začimbe vam lahko prinese tudi več antioksidantov kot pol kilograma sadja ali zelenjave.

Zakaj bi bila torej vaša začimbna polica namenjena le dodajanju okusa v vašo hrano, ko pa je lahko hkrati tudi vaša domača lekarna? Dobrodošli v svet drobnih ščepcev velikih moči!

Ob knjigi Ščepec rešitve vam bodo prišle prav tudi nalepke za vaše začimbne kozarčke ter plakata Kako začiniti jedi in Kaj gre skupaj.

Slavnostnih 100 – ekskluzivna izdaja

Ob 10. obletnici naše založbe smo v omejeni količini pripravili tudi posebno izdajo knjige Ščepec rešitve: Slavnostnih 100! Poleg slavnostno okrašene knjige z lastnoročnimi podpisi avtoric dobite v ekskluzivnem kompletu tudi dve zelo uporabni začimbni mešanici, 40 nalepk za začimbe in praktično torbico. 
VEČ

Če želite prav posebno, začinjeno in večno darilo za vaše najbližje, prijatelje, poslovne partnerje …, pohitite – na voljo je le 100 paketov!

 

 

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

49,90 

Na zalogi

Podrobnosti

Dimenzija

200 x 260 mm

ISBN

9789619345252

Obseg

400 barvnih strani

Vezava

trda vezava, šivano, plastificirano

O avtorjih

Marija Kočevar

Marija Kočevar je leta 1995 ustanovila eno prvih slovenskih prodajaln zdrave hrane – Jablano. Odtlej se še bolj aktivno ukvarja s preučevanjem vpliva hrane in začimb na naše zdravje. Navdih je prišel že v zgodnjem otroštvu ob zdravilkah in zeliščarkah, potem pa v makrobiotiki, jogi in ajurvedi.

Nadja Baćac

Sabina Topolovec

Sabina Topolovec je urednica spletnih tedenskih novic Zazdravje.net, avtorica številnih prispevkov, soavtorica več knjig, med drugim tudi trilogije o začimbah Ščepec in avtorica knjige Zdravilna moč začimb za otroke. Posebej jo zanimata področji zdravja otrok in priprave zdravih obrokov. O teh in drugih temah predava in vodi delavnice v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. V projektu sodeluje od leta 2009.

Sanja Lončar

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka.
Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec védenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ...

Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

Še sanja sem nam ne, koliko težav lahko omilimo ali celo ozdravimo s ščepcem začimb, ki jih morda že imamo na vrtu, okenski polici ali v kuhinji.

Ali ste vedeli, da že minimalna količina muškatnega oreščka preprečuje nastajanje kariesa, da čaj iz bazilike redči kri vsaj tako učinkovito kot zdravila, da imamo na razpolago vsaj deset začimb, ki uspešno zavirajo razmnoževanje nevarnih bakterij, kot sta E. coli in salmonela, nekatere pa so celo kos bakterijam Helicobacter pylori in bakterijam, odpornim na antibiotike. Z njimi lahko veliko bolj varno kot s sinteznimi zdravili uravnamo tudi sladkor in holesterol.
Moč začimb ni le kozmetične narave. Nešteto resnih znanstvenih raziskav, ki jih predstavljamo v tej knjigi, potrjuje, da so v velikem številu primerov začimbe enakovredne, neredko pa tudi močnejše od sinteznih zdravil, ki so jih testirali vzporedno.

Ali ste vedeli, da vsebujeta dva grama cimeta več antioksidantov kot pol kilograma dušenega brokolija? Da 15 gramov peteršilja vsebuje toliko antioksidantov kot dve jabolki? Če torej nimamo veliko prostora, je bolje na vrtu ali balkonu pridelati kakšen gram začimb kot nekaj kilogramov krompirja ali solate.

Z začimbami lahko zmanjšamo tudi potrebo po različnih kemikalijah v hiši. Nekatere uspešno odganjajo muhe in komarje, druge opravijo z molji, tretje preprečujejo nastanek plesni ali jih lahko celo preženejo s stene.

In zakaj o vsem tem vemo tako malo? Zakaj danes uporabljamo manj začimb kot kadar koli prej?
Zakaj jih je industrija izgnala iz hrane in jih nadomestila s pogosto škodljivimi kemikalijami?

Čas je, da tudi na tem področju stopimo korak nazaj (ali naprej) – k sebi in k naravi. Prihranili si bomo veliko težav in veliko denarja ter si pridobili nova spoznanja o razsežnostih stvarstva, ki nas obkroža.

Prelistaj knjigo

Plačila in dostava

Načini plačila:

Plačilo po predračunu:
Po oddaji naročila boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki za nakazilo. Plačilo lahko izvedete z nakazilom preko spletne banke​ ali kako drugače nakažete sredstva na naš račun. Dobava naročenega bo sprovedena po evidentiranem prilivu sredstev na naš TRR račun.

Plačilo s plačilno kartico  (Visa, Visa-Electron, MasterCard, Maestro):
Po uspešnem plačilu boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki o naročilu. V kolikor ne boste prejeli potrditvenega sporočila, prosimo, da preverite mapo z neželeno pošto.
Plačilo s plačilnimi karticami je hitro, zanesljivo in enostavno.

Plačilo preko Paypal
Po oddaji naročila boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer izvedete plačilo. Plačilo je možno narediti tudi če nimate registriranega Paypal računa.

Dostava:

Stroški dostave po Sloveniji
Ob nakupu nad 35 EUR je dostava po Sloveniji brezplačna, ob nižjih zneskih nakupa pa zaračunamo poštnino v višini 3,90 EUR. Izjema je naročnina na tiskane novice Zazdravje.net, ki so sicer brezplačne in naročnina dejansko predstavlja poštnino za 6 številk letno. V tem primeru se dodatna poštnina ne zaračuna. Dostava izven Slovenije trenutno ni mogoča.

Dostava na drug naslov
Če želite s knjigo nekoga presenetiti, lahko izberete možnost, da knjige pošljemo na drug naslov, vam pa le račun.

Dobavni rok
Knjige boste prejeli predvidoma v roku 4 delovnih dni. Morebitna odstopanja so navedena znotraj posameznih izdelkov. V primeru daljšega roka dobave vas bomo o tem obvestili. V primeru, da naročate več paketov, vam lahko te dostavimo v več različnih dneh. Stremimo k temu, da hkrati pošljemo celotno naročilo, kljub temu so v posameznih primerih možne izjeme. V primeru, da posamezne knjige ni na zalogi, si pridržujemo pravico, da vam te ne dostavimo. O tem vas bomo obvestili in nemudoma povrnili plačan znesek.

Dostava v tujino
Za nemško govorno področje je na voljo spletna knjigarna www.eineprise.eu, ki je pooblaščena za prodajo nemških izdaj in pošiljanje v tujino.

63 mnenj za Ščepec rešitve, 4. izdaja – zamolčane zdravilne moči začimb

5,0
Based on 54 reviews
5 zvezdic
98
98%
4 zvezdice
1
1%
3 zvezdice
0%
2 zvezdici
0%
1 zvezdica
0%
Showing 1 of 54 reviews (4 star). See all 54 reviews
  1. Marjana (Preverjena stranka)

    Zanimiva. Večkrat jo berem. Mogoče premalo natančno o tem, koliko je priporočljiva dnevna doza zelišč, in pa malo več receptov.

    (0) (0)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.