Vzgoja lastnih sadik – Brigitin vrt

Vse o vzgoji sadik za domači vrt!

Spoznajte, kako lahko preprosto vzgojite sadike v hiši, rastlinjaku, domačem kalilniku ali pa na prostem.

V knjigi je opisanih 50 različnih sadik listnatih rastlin, plodovk, korenovk, cvetnic in zelišč.

Knjiga je razdeljena na dva glavna dela. V prvem je opisana vzgoja sadik na splošno, v drugem pa vzgoja vsake rastline posebej.

V knjigi boste našli tudi veliko zanimivih idej in nasvetov, kako lahko na različne načine vzgojimo sadike tudi s pomočjo ponovne uporabe embalaže oziroma kar brez nje. Aljaž Plankl pa je pripravil tudi poglavja o zimski setvi rastlin ter vzgoji sadik s pomočjo svetil.

Gre za preprosto in domačo knjiga, v kateri je zajeto izključno znanje avtorice, ki ga je pridobila v zadnjih desetih letih vzgoje sadik in vrtnarjenja. Na vsaki strani je tudi veliko različnih fotografij, da si boste opisano lažje predstavljali.

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

29,90 

Podrobnosti

Obseg

144 barvnih strani

Dimenzija

165 x 235 mm

Vezava

mehka vezava

ISBN

9789610712572

O avtorjih

Brigita Šušteršič

Brigita Šušteršič

- Brigita Šušteršič je predavateljica ter učiteljica naravnega in domačega življenja s poudarkom na samooskrbnih vrtovih. Avtorica štirih knjig, Vrtnarskega dnevnika, kuharske knjige Kuhajmo domače, knjige Vzgoja lastnih sadik in Shranjevanje semen, je po duši in srcu vrtnarka, mamica treh čudovitih otrok ter prijateljica.
Njena vrtnarska pot se je začela po rojstvu prvega sina. Ljubezen do vrtnarjenja se je poglobila po selitvi iz Ljubljane na Goričko, kjer je bilo prostora za ustvarjanje še več. Svoje dolgoletno znanje je zbrala v knjigi, ki je pred vami.
Brigita Šušteršič je tudi ustanoviteljica vrtnarije z imenom Brigitin vrt, kjer se aktivno trudi, da bi pri vrtnarjenju zmanjšala uporabo embalaže za enkratno uporabo. Zato so sadike vzgojene na različne načine, bodisi brez uporabe plastične embalaže ali z uporabo embalaže, ki bi se jo drugače zavrglo.
Več o naši zgodbi preberi na www.brigitinvrt.si

Spoznajte, kako lahko preprosto vzgojite sadike v hiši, rastlinjaku, domačem kalilniku ali pa na prostem.

V knjigi je opisanih 50 različnih sadik listnatih rastlin, plodovk, korenovk, cvetnic in zelišč.

Knjiga je razdeljena na dva glavna dela. V prvem delu je opisana vzgoja sadik na splošno, v drugem pa vzgoja vsake rastline posebej.

V prvem delu najdete vse nasvete, ideje in trike, kako si lahko vzgojimo svoje domače sadike bodisi v hiši, v kalilniku, rastlinjaku, na prostem ali pod svetili. Vse od načrtovanja, opreme, ki jo potrebujemo do same setve in presajanja sadik. Ne manjka pa tudi časovna tabela, kdaj je pravi čas za setev in vzgojo sadik za jesen in zimo. Velik poudarek je tudi na napakah in škodljivcih, s katerimi se lahko srečujemo pri vzgoji.

V knjigi boste našli tudi veliko zanimivih idej in nasvetov, kako lahko na različne načine vzgojimo sadike tudi s pomočjo ponovne uporabe embalaže oziroma kar brez nje. Aljaž Plankl pa je v knjigi pripravil poglavja o zimski setvi rastlin ter vzgoji sadik s pomočjo svetil.

V drugem delu knjige je vsaka rastlina podrobno opisana na svoji strani; opis vključuje vse od setve, presajanja in vzgoje do nege med samo rastjo. Navedenih je tudi nekaj nasvetov za presajanje na vrt, saj je knjiga namenjena temu, da vas vodi vse od vzgoje sadik do varnega presajanja na vrt. Teh opisov različnih sadike je več kot 50.

Preprosta in domača knjiga, v kateri je zajeto izključno znanje avtorice, ki ga je pridobila v zadnjih desetih letih vzgoje sadik in vrtnarjenja. Na vsaki strani boste našli veliko različnih fotografij, da si boste opisano lažje predstavljali.

Prelistaj knjigo

Plačila in dostava

Načini plačila:

Plačilo po predračunu:
Po oddaji naročila boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki za nakazilo. Plačilo lahko izvedete z nakazilom preko spletne banke​ ali kako drugače nakažete sredstva na naš račun. Dobava naročenega bo sprovedena po evidentiranem prilivu sredstev na naš TRR račun.

Plačilo s plačilno kartico  (Visa, Visa-Electron, MasterCard, Maestro):
Plačilo s plačilnimi karticami je hitro, zanesljivo in enostavno. Po uspešnem plačilu boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki o naročilu. V kolikor ne boste prejeli potrditvenega sporočila, prosimo, da preverite mapo z neželeno pošto.

Plačilo preko Paypal
Po oddaji naročila boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer izvedete plačilo.

Dostava:

Stroški dostave po Sloveniji
Ob nakupu nad 35 EUR je dostava po Sloveniji brezplačna, ob nižjih zneskih nakupa pa zaračunamo poštnino v višini 3,90 EUR. Izjema je naročnina na tiskane novice Zazdravje.net, ki so sicer brezplačne in naročnina dejansko predstavlja poštnino za 6 številk letno. V tem primeru se dodatna poštnina ne zaračuna. Dostava izven Slovenije trenutno ni mogoča.

POMEMBNO: Pošta Slovenije s 1. februarjem 2024 spreminja roke za prevzem paketnih pošiljk na pošti, in sicer s 15 na 8 dni. Zato vas prosimo, da pošiljko prevzamete čimprej, da ne nastajajo dodatni stroški. 

Dostava na drug naslov
Če želite s knjigo nekoga presenetiti, lahko izberete možnost, da knjige pošljemo na drug naslov, vam pa le račun.

Dobavni rok
Knjige boste prejeli predvidoma v roku 4 delovnih dni. Morebitna odstopanja so navedena znotraj posameznih izdelkov. V primeru daljšega roka dobave vas bomo o tem obvestili. V primeru, da naročate več paketov, vam lahko te dostavimo v več različnih dneh. Stremimo k temu, da hkrati pošljemo celotno naročilo, kljub temu so v posameznih primerih možne izjeme. V primeru, da posamezne knjige ni na zalogi, si pridržujemo pravico, da vam te ne dostavimo. O tem vas bomo obvestili in nemudoma povrnili plačan znesek.

Dostava v tujino
Za nemško govorno področje je na voljo spletna knjigarna www.eineprise.eu, ki je pooblaščena za prodajo nemških izdaj in pošiljanje v tujino.

1 mnenje za Vzgoja lastnih sadik – Brigitin vrt

  1. Anita (store manager)

    V knjigi Vzgoja lastnih sadik je podano znanje avtorice, ki ga je nadgrajevala v zadnjih desetih letih vrtnarjenja. Opisan je povsem preprost, domač način vzgoje sadik, ki je primeren za vsakega ljubiteljskega vrtnarja. Čas setve, presajanja in druga pravila se lahko malenkost razlikujejo glede na kraj bivanja. Če se vzgoje lotevate prvič in o času setve niste čisto prepričani, vam priporočam, da poskusite sejati v več intervalih, da boste za drugo leto vedeli, kdaj je tisti pravi čas. Načeloma pa so razlike glede časa setve zelo majhne.

    Knjiga vam ponuja veliko zamisli, nasvetov in trikov, ki pa si jih lahko prilagodite po svoje. Ustvarjalnost naj ne pozna meja, in če bomo vzgajali sadike z ljubeznijo, sem prepričana, da bodo zrasle v karseda najboljše rastline. Četudi ne bodo ravno najlepše, bodo prav gotovo najbolj hvaležne. Najlepše pa naj ostanejo za v revijo.
    Uspešno vzgojo vam želim!

    (0) (0)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.