Shranjevanje semen – Brigitin vrt

Domača semena so naša prihodnost, zato naj jih bo vsako leto več!

Pri tem vam bo knjiga Shranjevanje semen v pomoč in spodbudo, opravilo shranjevanja semen pa bo postalo zabava cele družine.

Knjiga je razdeljena na dva dela. V prvem so navedene splošne informacije glede shranjevanja semen, v drugem pa postopek in način shranjevanja semen za vsako rastlino posebej.

Na 144 straneh se boste ljubitelji vrtov, ki bi svoje znanje radi poglobili, naučili še več trikov in načinov shranjevanja semen. Med drugim fermentacije semen, ročnega opraševanja cvetov, pravilnega shranjevanja semen, da ohranijo kaljivost tudi več let, kako prepoznati, kdaj so semena primerna za pobiranje, in še več drugih uporabnih informacij. Vsa znanja iz knjige so plod lastnih izkušenj, različnih poskusov shranjevanja semen ter nenazadnje tudi napak, ki jih vam tako ne bo treba ponavljati.

V knjigi so navedeni le tisti preizkušeni postopki, ki so se izkazali za uspešne.

Moja želja je, da se shrani in ohrani čim več domačih semen, saj so naša prihodnost. S semeni in vrtnarjenjem je veliko dela, vendar pa nam na koncu pridelki, ki smo jih pridelali iz lastnih semen in s svojim delom, poplačajo ves trud, ki smo ga vložili.

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

24,90 

Podrobnosti

Obseg

144 barvnih strani

Dimenzija

165 x 235 mm

Vezava

mehka vezava

ISBN

9789610712572

O avtorjih

Brigita Šušteršič

Brigita Šušteršič

- Brigita Šušteršič je predavateljica ter učiteljica naravnega in domačega življenja s poudarkom na samooskrbnih vrtovih. Avtorica štirih knjig, Vrtnarskega dnevnika, kuharske knjige Kuhajmo domače, knjige Vzgoja lastnih sadik in Shranjevanje semen, je po duši in srcu vrtnarka, mamica treh čudovitih otrok ter prijateljica.
Njena vrtnarska pot se je začela po rojstvu prvega sina. Ljubezen do vrtnarjenja se je poglobila po selitvi iz Ljubljane na Goričko, kjer je bilo prostora za ustvarjanje še več. Svoje dolgoletno znanje je zbrala v knjigi, ki je pred vami.
Brigita Šušteršič je tudi ustanoviteljica vrtnarije z imenom Brigitin vrt, kjer se aktivno trudi, da bi pri vrtnarjenju zmanjšala uporabo embalaže za enkratno uporabo. Zato so sadike vzgojene na različne načine, bodisi brez uporabe plastične embalaže ali z uporabo embalaže, ki bi se jo drugače zavrglo.
Več o naši zgodbi preberi na www.brigitinvrt.si

Domača semena so naša prihodnost, zato jih bo vsako leto več!

Naj bo knjiga Shranjevanje semen v pomoč in spodbudo, opravilo shranjevanja semen pa zabava cele družine.

Knjiga je razdeljena na dva dela. V prvem delu so navedene splošne informacije glede shranjevanja semen, v drugem delu pa postopek in način shranjevanja semen za vsako rastlino posebej.

Knjiga Shranjevanje semen ima 144 strani in je namenjena vsem ljubiteljem vrtov, ki bi svoje znanje radi poglobili in se naučili še več trikov in načinov shranjevanja semen. V njej najdete različne načine in trike shranjevanja semen, kot so fermentacija semen, ročno opraševanje cvetov, pravilno shranjevanje semen, da ohranijo kaljivost tudi več let, kako prepoznati, kdaj so semena primerna za pobiranje, in še več drugih uporabnih informacij. Vsa znanja iz knjige so plod lastnih izkušenj, različnih poskusov shranjevanja semen ter nenazadnje tudi napak, za katere si želim, da jih ne bi ponovili tudi vi, moji bralci.

V knjigi so navedeni le tisti preizkušeni postopki, ki so se izkazali za uspešne.

Moja želja je, da se shrani in ohrani čim več domačih semen, saj so naša prihodnost. S semeni in vrtnarjenjem je veliko dela, vendar pa nam na koncu pridelki, ki smo jih pridelali iz lastnih semen in s svojim delom, poplačajo ves trud, ki smo ga vložili.

Prelistaj knjigo

Plačila in dostava

Načini plačila:

Plačilo po predračunu:
Po oddaji naročila boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki za nakazilo. Plačilo lahko izvedete z nakazilom preko spletne banke​ ali kako drugače nakažete sredstva na naš račun. Dobava naročenega bo sprovedena po evidentiranem prilivu sredstev na naš TRR račun.

Plačilo s plačilno kartico  (Visa, Visa-Electron, MasterCard, Maestro):
Plačilo s plačilnimi karticami je hitro, zanesljivo in enostavno. Po uspešnem plačilu boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki o naročilu. V kolikor ne boste prejeli potrditvenega sporočila, prosimo, da preverite mapo z neželeno pošto.

Plačilo preko Paypal
Po oddaji naročila boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer izvedete plačilo.

Dostava:

Stroški dostave po Sloveniji
Ob nakupu nad 35 EUR je dostava po Sloveniji brezplačna, ob nižjih zneskih nakupa pa zaračunamo poštnino v višini 3,90 EUR. Izjema je naročnina na tiskane novice Zazdravje.net, ki so sicer brezplačne in naročnina dejansko predstavlja poštnino za 6 številk letno. V tem primeru se dodatna poštnina ne zaračuna. Dostava izven Slovenije trenutno ni mogoča.

POMEMBNO: Pošta Slovenije s 1. februarjem 2024 spreminja roke za prevzem paketnih pošiljk na pošti, in sicer s 15 na 8 dni. Zato vas prosimo, da pošiljko prevzamete čimprej, da ne nastajajo dodatni stroški. 

Dostava na drug naslov
Če želite s knjigo nekoga presenetiti, lahko izberete možnost, da knjige pošljemo na drug naslov, vam pa le račun.

Dobavni rok
Knjige boste prejeli predvidoma v roku 4 delovnih dni. Morebitna odstopanja so navedena znotraj posameznih izdelkov. V primeru daljšega roka dobave vas bomo o tem obvestili. V primeru, da naročate več paketov, vam lahko te dostavimo v več različnih dneh. Stremimo k temu, da hkrati pošljemo celotno naročilo, kljub temu so v posameznih primerih možne izjeme. V primeru, da posamezne knjige ni na zalogi, si pridržujemo pravico, da vam te ne dostavimo. O tem vas bomo obvestili in nemudoma povrnili plačan znesek.

Dostava v tujino
Za nemško govorno področje je na voljo spletna knjigarna www.eineprise.eu, ki je pooblaščena za prodajo nemških izdaj in pošiljanje v tujino.

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.