Mineštre, župe, čorbice, juhe za vsakdan

Mineštre, župe, čorbice, juhe za vsakdan. Ne bere se ravno kot velika knjižna uspešnica, a se je avtor za njeno vsebino skrbno pripravljal več let. Kot kuhar skrbi za prehrano zaposlenih večjega tehnološkega podjetja in zanalašč skoraj vsakič za uvodni obrok skuha juho. Kot skrbna mati jo postreže mladim visoko usposobljenim strokovnjakom z ne tako zdravimi prehranskimi navadami, vzgojno, hranljivo in v dobro voljo (skoraj) vsem.

“Sreb, sreb, slurp, slurp, mljask, mljask. Mmm, kako juhica paše. Pogreje nas, nahrani in umiri, tako kot mamin objem.”

Privoščite si jih tudi vi – čim večkrat!

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

36,00 

Podrobnosti

Obseg

242 strani

Dimenzija

170 x 250

Vezava

trda vezava, šivano, oplatničeno

ISBN

978-961-93501-4-0

Izdajatelj

samozaložba Klemen Košir

O avtorjih

Klemen Košir

Klemen Košir je raziskovalec in publicist iz Ljubljane, ki veliko časa preživi v kuhinji in malo manj na kolesu. Že leta zbira etnološko in antropološko kulturno dediščino na terenu s poudarkom na prehrani nekoč, ne tako dolgo nazaj. Zapiske doma ureja po pokrajinah in vsebinskih sklopih, katerim sledi čisto zaresno kuhanje. Od tega tudi živi, od kuhanja namreč. Kot avtor samozaložnik pa predvsem skrbi za visoki standard besede, slike (najraje se naslanja na ilustracijo), oblikovanja in tehnične izvedbe knjige. Za svoja dela je prejel več odmevnih nagrad in pohval, Mineštre župe čorbice so njegova šesta avtorska knjiga.

Mineštre, župe, čorbice, juhe za vsakdan. Ne bere se ravno kot velika knjižna uspešnica. A se je avtor za njeno vsebino skrbno pripravljal več let. Kot kuhar skrbi za prehrano zaposlenih večjega tehnološkega podjetja in zanalašč skoraj vsakič za uvodni obrok skuha juho. Kot skrbna mati jo postreže mladim visoko usposobljenim strokovnjakom z ne tako zdravimi prehranskimi navadami, vzgojno, hranljivo in v dobro voljo (skoraj) vsem.

Zapiski, opazke, komentarji iz kuhinje, jedilnice in terena so se tako zbrali in pretočili v preko sto preverjenih sezonskih receptov. Poglavja Sprehod po vrtu, Veganostan, Oh, ta zima, Classique, Via Balkanika & Ovinek na vzhod, Panslovanske, Mediterraneo, Morje jadransko, Švajneraj in Baze povedo nekaj tako o avtorjevem okusu in zanimanju, kot o sami vsebini kuharice.

Knjigo je oblikovala prav tako večkrat nagrajena oblikovalka Anja Delbello, gradivo je skrbno prečesala urednica Katja Jenčič, za napače v tekstu je poskrbela Nina Jeklič, za tisk in dodelavo knjige je zaslužna tiskarna Collegium Graphicum. Mineštre, župe, čorbice so natisnjene v omejeni nakladi 650 podpisanih bibliofilskih izvodov. Po zagotovilih avtorja jih je na voljo še okoli dvesto.

Prelistaj knjigo

Plačila in dostava

Načini plačila:

Plačilo po predračunu:
Po oddaji naročila boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki za nakazilo. Plačilo lahko izvedete z nakazilom preko spletne banke​ ali kako drugače nakažete sredstva na naš račun. Dobava naročenega bo sprovedena po evidentiranem prilivu sredstev na naš TRR račun.

Plačilo s plačilno kartico  (Visa, Visa-Electron, MasterCard, Maestro):
Plačilo s plačilnimi karticami je hitro, zanesljivo in enostavno. Po uspešnem plačilu boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki o naročilu. V kolikor ne boste prejeli potrditvenega sporočila, prosimo, da preverite mapo z neželeno pošto.

Plačilo preko Paypal
Po oddaji naročila boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer izvedete plačilo.

Dostava:

Stroški dostave po Sloveniji
Ob nakupu nad 35 EUR je dostava po Sloveniji brezplačna, ob nižjih zneskih nakupa pa zaračunamo poštnino v višini 3,90 EUR. Izjema je naročnina na tiskane novice Zazdravje.net, ki so sicer brezplačne in naročnina dejansko predstavlja poštnino za 6 številk letno. V tem primeru se dodatna poštnina ne zaračuna. Dostava izven Slovenije trenutno ni mogoča.

POMEMBNO: Pošta Slovenije s 1. februarjem 2024 spreminja roke za prevzem paketnih pošiljk na pošti, in sicer s 15 na 8 dni. Zato vas prosimo, da pošiljko prevzamete čimprej, da ne nastajajo dodatni stroški. 

Dostava na drug naslov
Če želite s knjigo nekoga presenetiti, lahko izberete možnost, da knjige pošljemo na drug naslov, vam pa le račun.

Dobavni rok
Knjige boste prejeli predvidoma v roku 4 delovnih dni. Morebitna odstopanja so navedena znotraj posameznih izdelkov. V primeru daljšega roka dobave vas bomo o tem obvestili. V primeru, da naročate več paketov, vam lahko te dostavimo v več različnih dneh. Stremimo k temu, da hkrati pošljemo celotno naročilo, kljub temu so v posameznih primerih možne izjeme. V primeru, da posamezne knjige ni na zalogi, si pridržujemo pravico, da vam te ne dostavimo. O tem vas bomo obvestili in nemudoma povrnili plačan znesek.

Dostava v tujino
Za nemško govorno področje je na voljo spletna knjigarna www.eineprise.eu, ki je pooblaščena za prodajo nemških izdaj in pošiljanje v tujino.

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.