Drevesa 3 – Miti, legende, zdravilnost

(4 mnenja strank)

So drevesa le surovina, ki jo izražamo v kubikih lesa?

Knjige Marie Ane Kolman vam bodo drevesa približala kot veliko več.

Odkrili boste, kaj vse nam drevesa lahko ponujajo, mi pa njihovo ponudbo prezremo. Zakaj bi iskali čudežne zdravilne snovi na oddaljenih koncih sveta, če naši gozdovi ponujajo toliko dragocenih hranil in zdravilnih snovi.

Še več – drevesa ponujajo tudi bolj subtilne oblike pomoči, ki jih v današnjem času ne poznamo več.

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

30,00 

Na zalogi

Podrobnosti

Obseg

156 strani

Dimenzija

162 x 225 mm

Vezava

mehka vezava

ISBN

9789612900793

Založnik

Sebur d.o.o.

O avtorjih

Maria Ana Kolman

Maria Ana Kolman je raziskovalka kulture, mitologije in ljudskega zdravilstva Sibirije, predavateljica in avtorica številnih člankov ter do sedaj izdanih treh knjig.

Kot je avtorica sama zapisala:

»Drevesa so pesmi, ki jih zemlja piše nebu«, je zapisal libanonski pesnik, pisatelj in slikar Gibran Khalil Gibran. Sadna drevesa, v vseh arhaičnih kulturah posvečena bogovom plodnosti, lepote, mladosti in modrosti, so spomladi kot neveste, jeseni pa kot radodarne matere. Miti in legende jim pripisujejo božansko naravo, pesniki jih opevajo v svojih čudovitih pesmih, slikarji jih upodabljajo na svojih prelepih slikah, sodobna znanost pa v njih odkriva neprecenljiv vir zdravilnih sestavin.

Naši predniki so znali opazovati svet okrog sebe in v drevesih prepoznavati zdravilne učinke, ki so si jih razlagali s čarobnimi lastnostmi in s povezavo z bogovi. Iz izkustva so vedeli, da je narava najboljša učiteljica in tudi najboljša zdravilka. Ravna se po kozmičnih zakonih in jih prenaša v svoje stvaritve. Sadna drevesa so bila vedno tesno povezana s človekovim življenjem. Včasih je bil celo običaj, da so ob rojstvu otroka posadili sadno drevo, kar naj bi otroku prinašalo zdravje, srečo in blaginjo.

O zdravilnosti plodov sadnih dreves vemo le malo, zato sem ob izvoru sadnih dreves, njihovih lastnostih in mitološkem izročilu temu v knjigi namenila posebno pozornost. S tem, da je bil zdravilni učinek naravnih sestavin dokazan z znanstvenimi in kliničnimi študijami, so postala tudi drevesa, zlasti pa njihovi plodovi, zanimiva za farmacijo, ki iz njih lahko ekstrahira zdravilne učinkovine za posamezne bolezni. Pa vendar je dokazano, da ima največji zdravilni učinek sadež v celoti. Sadna drevesa so neprecenljiv vir zdravilnih učinkovin in zato s toliko večjim spoštovanjem lahko ohranjamo staro slovansko tradicijo, da jih častimo kot domovanje bogov, dobrih vil in bivališče »domovoja«, dobrega duha, ki nas varuje pred vsem slabim.


4 mnenja za Drevesa 3 – Miti, legende, zdravilnost

4,3
Based on 4 reviews
 1. Anonimno (Preverjena stranka)

  Odlične informacije

  (0) (0)
 2. Anonimno (Preverjena stranka)

  Glede na poreklo pisateljice,sem pričakovala več.

  (0) (0)
 3. Vesna Z. (Preverjena stranka)

  veliko zbranega o znanih sadnih drevesih

  (0) (0)
 4. Maks (Preverjena stranka)

  Imam že prvi dve knjigi o drevesih. Tudi ta ki opisuje sadna drevesa mi je bila všeč.

  (0) (0)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.