Samooskrbna shramba – kako iz pridelanega dobiti največ

(228 mnenj strank)

Nova knjiga Sanje Lončar in Suzane Kranjec!

Vse, kar morate vedeti o pripravi shrankov, v katerih se ohrani največ dragocenih hranil, antioksidantov in vitaminov. 
 • Kako iz kozarca vložnin dobimo več, kot smo dali noter?
 • Kaj lahko shranjujemo v presni obliki, kaj v fermentirani, kaj pa je najbolj primerno pasterizirati?
 • V čem je skrivnost obstojnosti trajnih pest?
 • Kaj vse lahko vložimo v obliki presnega pesta?
 • Kaj vse lahko fermentiramo?
 • Kako uporabiti čim manj ali nič sladkorja v sladkih shrankih?
 • Kako konzerviramo s pomočjo začimb in eteričnih olj? Katera gostila so zdrava in kako jih pravilno uporabiti?
 • Kaj lahko gre narobe?
 • Kako razlikovati kvasovke od plesni? 
 • Kdaj so “pokvarjeni” shranki, še vedno uporabni in kdaj jih moramo zavreči?
 • Kako se izogniti napakam, zaradi katerih se shranki pokvarijo?

 

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

37,90 

Na zalogi

Podrobnosti

Obseg

200 barvnih strani

Dimenzija

190 x 245 mm

Vezava

Mehka vezava, šivano, broširano

ISBN

9789619466476

O avtorjih

Sanja Lončar

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka.
Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec védenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ...

Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

Suzana Kranjec

Suzana Kranjec je avtorica knjig Življenje brez glutena in Fermentiraj.si. Je prepoznavna blogerica dveh blogov (https://www.zivljenjebrezglutena.com/), aktivna na družabnih omrežjih, kjer vsakodnevno svetuje pri pripravi fermentirane hrane. Je slovenska raziskovalka in pionirka v pripravi fermentirane hrane (žitaric brez glutena, sadja, zelenjave, mleka ...) za sodobno žensko.

V času, ko sprehod skozi trgovine postaja vse bolj tvegan, hranilna vrednost tega, kar je v ponudbi kot industrijsko živilo, pa je vse manjša, je priprava domače ozimnice odlična naložba v zdravje in dobro počutje. Hkrati pa se vračajo časi, ko bo takšno znanje tudi temelj prehranske varnosti in razbremenitve hišnega proračuna. 

Cilj ekipe, ki je ustvarjala ta priročnik (pomagali so še številni člani društva, prijatelji, strokovnjaki s področja živilske tehnologije, kemije in farmacije), je bil združiti modrost starih tradicij in sodobnih znanstvenih spoznanj ter vam pomagati na poti do čim bolj zdrave ozimnice. Nobeden izmed receptov, ki jih objavljamo, ni prepisan. Vsi so bili izpopolnjevani in preverjani skozi dolga leta naših lastnih praktičnih izkušenj. (V hladilniku in shrambi imam celo poseben oddelek za preizkušanje obstojnosti različnih pripravkov, v katerem shranjujem vložnine tudi 5–6 let in preverjam, kako se ohranjajo, če so pripravljene na načine, ki jih predlagamo v tej knjigi.) 

Za potrebe te knjige sva s Suzano celo namenoma začeli delati »narobe«, da bi preverili, kateri postopki so najbolj tvegani in zakaj se nekateri pripravki kvarijo. Priznam, zelo težko mi je delati narobe in domače pridelke obsojati na propad, vendar sem se tolažila, da bo takšna potratnost rešila mnoge vaše pripravke.

Naj bodo neprecenljivi!

Čas, ki ga je treba posvetiti pripravi lastne ozimnice, ni zanemarljiv. Če se že lotimo dela, pa je škoda narediti nekaj, kar bi za veliko manj denarja in časa dobili v industrijski izvedbi. Če že vlagamo svoj čas in ljubezen, potem se potrudimo in naredimo shranke takšne kakovosti, kot je za noben denar danes ni mogoče kupiti. Zakaj bi delali »prazne« shranke, potem pa porabili veliko denarja še za nakup kopice prehranskih dopolnil?

V ospredju tega priročnika je zato iskanje najbolj zdravih načinov shranjevanja sadja, zelenjave in zelišč. Obe sva imeli to srečo, da nama je življenje podarilo zelo občutljiva prebavila, ki zahtevajo najino polno pozornost in naju nenehno »motivirajo«, da iz hrane zares izdelujeva svoja zdravila. Brez vsega, kar veva in počneva, bi bili danes obe »redni pacientki« z vrsto diagnoz. 

Bo dobro ali zdravo?

Poznate to vprašanje? Že dolgo nazaj sva se obe odločili, da je hrana lahko zdrava in dobra hkrati. Da zdravi shranki gredo v slast, pa moramo vedeti, kako jih uporabiti. Zato sva pripravili tudi širok nabor receptov, ki so skozi leta postali »uspešnice« na različnih delavnicah in, kar je še najbolj pomembno, so jih kot »njami« verificirali tudi najini vnuki in gurmanski prijatelji. 

Prelistaj knjigo

Plačila in dostava

Načini plačila:

Plačilo po predračunu:
Po oddaji naročila boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki za nakazilo. Plačilo lahko izvedete z nakazilom preko spletne banke​ ali kako drugače nakažete sredstva na naš račun. Dobava naročenega bo sprovedena po evidentiranem prilivu sredstev na naš TRR račun.

Plačilo s plačilno kartico  (Visa, Visa-Electron, MasterCard, Maestro):
Plačilo s plačilnimi karticami je hitro, zanesljivo in enostavno. Po uspešnem plačilu boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki o naročilu. V kolikor ne boste prejeli potrditvenega sporočila, prosimo, da preverite mapo z neželeno pošto.

Plačilo preko Paypal
Po oddaji naročila boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer izvedete plačilo.

Dostava:

Stroški dostave po Sloveniji
Ob nakupu nad 35 EUR je dostava po Sloveniji brezplačna, ob nižjih zneskih nakupa pa zaračunamo poštnino v višini 3,90 EUR. Izjema je naročnina na tiskane novice Zazdravje.net, ki so sicer brezplačne in naročnina dejansko predstavlja poštnino za 6 številk letno. V tem primeru se dodatna poštnina ne zaračuna. Dostava izven Slovenije trenutno ni mogoča.

POMEMBNO: Pošta Slovenije s 1. februarjem 2024 spreminja roke za prevzem paketnih pošiljk na pošti, in sicer s 15 na 8 dni. Zato vas prosimo, da pošiljko prevzamete čimprej, da ne nastajajo dodatni stroški. 

Dostava na drug naslov
Če želite s knjigo nekoga presenetiti, lahko izberete možnost, da knjige pošljemo na drug naslov, vam pa le račun.

Dobavni rok
Knjige boste prejeli predvidoma v roku 4 delovnih dni. Morebitna odstopanja so navedena znotraj posameznih izdelkov. V primeru daljšega roka dobave vas bomo o tem obvestili. V primeru, da naročate več paketov, vam lahko te dostavimo v več različnih dneh. Stremimo k temu, da hkrati pošljemo celotno naročilo, kljub temu so v posameznih primerih možne izjeme. V primeru, da posamezne knjige ni na zalogi, si pridržujemo pravico, da vam te ne dostavimo. O tem vas bomo obvestili in nemudoma povrnili plačan znesek.

Dostava v tujino
Za nemško govorno področje je na voljo spletna knjigarna www.eineprise.eu, ki je pooblaščena za prodajo nemških izdaj in pošiljanje v tujino.

228 mnenj za Samooskrbna shramba – kako iz pridelanega dobiti največ

5,0
Based on 228 reviews
 1. Barbara K. (Preverjena stranka)

  ODLIČNA

  (0) (0)
 2. Nevenka (Preverjena stranka)

  Ponovno kupila to knjigo za darilo.

  (0) (0)
 3. Irena Ošaben (Preverjena stranka)

  Čudovita knjiga. Več kot prav mi bo prišla. Bravo avtoricama, ko se trudita zbrati gradivo za tako pomembne stvari, ki so več kot dobrodošle za samooskrbne shranke.

  (0) (0)
 4. gordana gabrovec (Preverjena stranka)

  Veliko poučnega, kar sem iskala. Zanesljivi in preverjeni napotki. Novi priročnik za vsak dan. Hvala.

  (0) (0)
 5. Alenka Z. (Preverjena stranka)

  Imamo skoraj vse vaše knjige, redno beremo vaše tiskane novice in iz njih dobimo veliko vašega znanja, kar s pridom uvajamo v naš vsakdan. Hvala vam. Alenka

  (0) (0)
 6. Andreja (Preverjena stranka)

  Še ena vaša odlična knjiga. O čudovitih pestih, ki sem se jih naučila pripravljati že na vaši delavnici. O fermentaciji, pasterizaciji … Knjiga, s katero pripravljam shranke.

  (0) (0)
 7. Daniela Messec Zimšek (Preverjena stranka)

  Zelo zanimivo, dobro napisano, vendar mi zaenkrat še zmanjkuje časa za prakso. Počasi pa bo …

  (0) (0)
 8. Mira K. (Preverjena stranka)

  Knjiga, ki bi jo morala imeti vsaka gospodinja.

  (0) (0)
 9. Petra Peunik Okorn (Preverjena stranka)

  Vsestranska, natančna knjiga s številnimi uporabnimi nasveti in napotki.

  (0) (0)
 10. Ksenija D. (Preverjena stranka)

  Jasna, enostavna za razumeti, a obenem strokovna knjiga z veliko uporabnimi podatki in nasveti.
  Meni zaenkrat odlično služi.

  (0) (0)
 11. Anonymous (Preverjena stranka)

  Odlični napotki in nasveti.

  (0) (0)
 12. Brigita (Preverjena stranka)

  Super knjiga, zelo priporočam!

  (0) (0)
 13. Mateja S. (Preverjena stranka)

  Odličen priročnik, hvala Suzana in Sanja❤️.

  (0) (0)
 14. Andreja (Preverjena stranka)

  Zelo koristne informacije.

  (0) (0)
 15. BRANKO STANIČ (Preverjena stranka)

  Zelo lepa in koristna knjiga!

  (0) (0)
 16. LIDIJA T. (Preverjena stranka)

  Odlično!

  (0) (0)
 17. Nataša (Preverjena stranka)

  To bo moj bodoči projekt. Letos pričenjam z urbanim vrtičkom.

  (0) (0)
 18. Anonymous (Preverjena stranka)

  Vse vaše knjige so vsebinsko dobre.

  (0) (0)
 19. Nina Popek (Preverjena stranka)

  Vredno dnevne uporabe, še več bo v mojih rokah v spomladanskih mesecih.

  (0) (0)
 20. Rosvita (Preverjena stranka)

  Koristna zbirka nasvetov in razlag, dobro zamišljena struktura.

  (0) (0)
 21. Sonja GOJAK (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, polna idej za shranjevanje in ozimnico.

  (0) (0)
 22. Dušanka Godec (Preverjena stranka)

  Sem zelo zadovoljna z nakupom te knjige, ker sama veliko pridelanega tudi shranjujem na različne načine. Knjiga vsebuje še veliko novih idej za shranjevanje.

  (0) (0)
 23. Anonymous (Preverjena stranka)

  Super knjiga z zelo uporabnimi nasveti :). Navdušena!

  (0) (0)
 24. Vesna Fabjan (Preverjena stranka)

  Knjiga mi je všeč. Nekaj nasvetov iz prebranega sem že uporabila. Je tiste vrste knjiga, ki jo ekološko naravnano in kolikor se da samooskrbno gospodinjstvo res potrebuje. Mislim, da mi bo resnično koristila še v naprej. Zahvala avtorjem za tovrstno literaturo.

  (0) (0)
 25. Marjan Beznik (Preverjena stranka)

  Zares odlična knjiga, odstira veliko novega na področju shrankov.

  (0) (0)
 26. Valentina Dimitrievska (Preverjena stranka)

  Zelo koristni nasveti in recepti.

  (0) (0)
 27. Urša (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, zelo poučna in uporabna.

  (0) (0)
 28. Ivana Manfreda (Preverjena stranka)

  Vsebinsko bogata knjiga, dnevna uporaba, dodana vrednost, lastni izdelki po navodilu iz knjige, pohvala.

  (0) (0)
 29. Darja (Preverjena stranka)

  Zelo uporabno.

  (0) (0)
 30. VLASTA ŽERAK (Preverjena stranka)

  Vse knjige, ki sem jih kupila, so super. Dobri komentarji, veliko slikovnega gradiva. Hvala!
  Vse lepo želim,
  Vlasta

  (0) (0)
 31. nataša o. (Preverjena stranka)

  Odlično.

  (0) (0)
 32. Gabrijela Garmut (Preverjena stranka)

  Res uporabni nasveti na razumljiv način.

  (0) (0)
 33. Ksenija Mlakar (Preverjena stranka)

  Zelo rada naročam vaše knjige, ker so zelo uporabne. Po vaših receptih mi vedno uspe.

  (0) (0)
 34. Anonymous (Preverjena stranka)

  Super knjiga, prišla bo zelo prav.

  (0) (0)
 35. Polona Novak (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, kot tudi vse ostale.

  (0) (0)
 36. SEVERINA VOGRIČ (Preverjena stranka)

  Zelo jasno napisano in neprecenljivo znanje za bolj zdravo hrano in življenje.

  (0) (0)
 37. Tatjana Cvetko (Preverjena stranka)

  Odlična, uporabna knjiga. Kot vse vaše. Hvala zanje.

  (0) (0)
 38. Anonymous (Preverjena stranka)

  Praksa bo pokazala, koliko sem se naučila :).

  (0) (0)
 39. Silvija (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, komaj čakam še na drugi del :)

  (0) (0)
 40. Miljenka Moharič (Preverjena stranka)

  Zelo, zelo uporabno, hvala.

  (0) (0)
 41. Tatjana Savinšek (Preverjena stranka)

  Zelo uporabna knjiga z zame veliko novih podatkov.

  (0) (0)
 42. Vanda Mikluž (Preverjena stranka)

  Zelo v redu – praktični, koristni napotki …

  (0) (0)
 43. Saša (Preverjena stranka)

  Zelo zadovoljna z nakupom.

  (0) (0)
 44. Anonimni (Preverjena stranka)

  Knjiga je napisana izredno praktično in nazorno ter prepolna idej, kako kvalitetno shraniti pridelano. Meni je vzbudila še dodatno veselje in spodbudo k vrtnarjenju. Zelo jo priporočam, saj je napisana tako, da ti shranjevanje uspe, tudi če si čisti začetnik.

  (0) (0)
 45. Anonymous (Preverjena stranka)

  Zelo bogat priročnik z informacijami, navodili in pojasnili.

  (0) (0)
 46. Tajana S. (Preverjena stranka)

  Iz vaše knjigarne imam lepo število knjig in z vsemi sem zadovoljna. Zelo so mi pomagale.

  (0) (0)
 47. Bernarda Kohek (Preverjena stranka)

  Odlična.

  (0) (0)
 48. Maja (Preverjena stranka)

  Zelo veliko koristnih informacij.

  (0) (0)
 49. dušan weixler (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga.

  (0) (0)
 50. VLADIMIR PEČAR (Preverjena stranka)

  Zelo uporabno napisano, tudi za začetnike.

  (0) (0)
 51. Danijela (Preverjena stranka)

  Zelo uporabni, preverjeni recepti. Zadovoljna.

  (0) (0)
 52. Petra Klobasa (Preverjena stranka)

  Izredno dobri recepti za zdrave in okusne shranke.

  (0) (0)
 53. Anonymous (Preverjena stranka)

  Dober priročnik, ki ne sme manjkati na polici.

  (0) (0)
 54. Petra (Preverjena stranka)

  Knjiga mi odpira nova znanja in daje nove ideje, kako biti čimbolj samooskrben.

  (0) (0)
 55. Ana Ravbar (Preverjena stranka)

  Zelo uporabni nasveti. Odlična knjiga, ki bi jo morala imeti vsaka gospodinja.

  (0) (0)
 56. Smiljana Planinc (Preverjena stranka)

  Zelo dobra in koristna knjiga. Super napotki za vsakega, ki je samooskrbno ozaveščen.

  (0) (0)
 57. Andreja Šircelj (Preverjena stranka)

  Zelo v redu. Že pričakujem nadaljevanje.

  (0) (0)
 58. Kristina V. (Preverjena stranka)

  Odličen priročnik! Vedno znova najdem kakšen navdih in poizkusim kaj novega. Hvala za vaš trud!

  (0) (0)
 59. Katja (Preverjena stranka)

  Knjiga, ki bi jo moral imeti vsak, ki sam predeluje ali prideluje hrano. Odlična!

  (0) (0)
 60. VIDA SELAN (Preverjena stranka)

  Priročnik je zelo zelo uporaben: pregleden, razumljiva navodila, strokoven, zanimiv … skratka odličen.

  Prosila bi le za slovenska navodila v komentarju.

  (0) (0)
 61. Peter F. (Preverjena stranka)

  Nazorno in uporabno.

  (0) (0)
 62. Mariana (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga.

  (0) (0)
 63. HELENA T. (Preverjena stranka)

  Vsebina je zelo aktualna in napisana tako sistematsko, da je priročnik resnično koristen.

  (0) (0)
 64. Mateja Š. (Preverjena stranka)

  Nimam nobenih pripomb. Jasno, izčrpno, naročeno prispelo ok. Skratka – kot vedno. Hvala za vse.

  (0) (0)
 65. SILVANA KRANJC (Preverjena stranka)

  Sem jo samo prelistala, mi je bila všeč, posebej vse, kar je fermentirano. Imam več prejšnjih vaših knjig.
  To sem dala prijateljici, da si bo z njo pomagala pri sestavi lastnega recepta, s sokom rdeče pese, ima svojo hribovsko bd in veselje do ustvarjanja, poskušanja, preizkušanja, okušanja, učinkov, deljenja … hvala. Silvana

  (0) (0)
 66. Anonymous (Preverjena stranka)

  Super knjiga!

  (0) (0)
 67. Barbara (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga!

  (0) (0)
 68. LILI Zupan (Preverjena stranka)

  Neprecenljivo gradivo, hvaležna. 🙏

  (0) (0)
 69. Zinka (Preverjena stranka)

  Meni je zelo v pomoč pri shranjevanju.

  (0) (0)
 70. DUŠAN (Preverjena stranka)

  Knjiga zelo nazorno prikazuje v besedi in sliki, kako shraniti pridelke za kasnejšo uporabo. Priporočam!

  (0) (0)
 71. Helena (Preverjena stranka)

  Super, zelo uporabna knjiga.

  (0) (0)
 72. Vesna (Preverjena stranka)

  Super knjiga z veliko koristnih informacij.

  (0) (0)
 73. mateja kavčič (Preverjena stranka)

  Zelo uporabni nasveti, nazorne fotografije in dobri opisi.

  (0) (0)
 74. Vesna (Preverjena stranka)

  Super!

  (0) (0)
 75. Mirica Š. (Preverjena stranka)

  Zelo uporabna knjiga, s številnimi nasveti, idejami in preizkušenimi recepti, ki so plod bogatih izkušenj in znanja obeh avtoric. Super knjiga!

  (0) (0)
 76. Jera (Preverjena stranka)

  Zelo pohvalno, da so izkušnje, znanje, tudi iz prakse zbrani v knjigi!

  (0) (0)
 77. Alenka Kampuš (Preverjena stranka)

  Vsebina je podana razumljivo in obširno.

  (0) (0)
 78. Zoran J. (Preverjena stranka)

  Najboljša knjiga za shranjevanje. ;)

  (0) (0)
 79. Tanja (Preverjena stranka)

  Samooskrbna shramba je knjiga s polno dobre vsebine, koristnimi in uporabnimi napotki in odličnimi idejami iz dobre prakse.

  (0) (0)
 80. Jožica (Preverjena stranka)

  Všeč mi je, ker je vsebina preprosto razumljiva in je veliko fotografij.

  (0) (0)
 81. Irena (Preverjena stranka)

  Krasna knjiga. :)

  (0) (0)
 82. Vida (Preverjena stranka)

  Super knjiga, tako kot vse do sedaj! Hvala.

  (0) (0)
 83. Maja R. (Preverjena stranka)

  Super uporabna in zelo aktualna knjiga. Odlična vsebina.

  (0) (0)
 84. Renata Bančič (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, prav s pesti sem se ukvarjala letošnjo sezono in itak se učimo celo življenje. Hvala vam!

  (0) (0)
 85. Andreja C. (Preverjena stranka)

  Super, kot vedno!!! Hvala!!!!

  (0) (0)
 86. Judita K. (Preverjena stranka)

  Zelo pregledno, lepe fotografije, dobro napisano … Daje zagon za delo. Zelo hvaležna za vaš trud.

  (0) (0)
 87. Anonimni (Preverjena stranka)

  Jasno napisana knjiga, odlični recepti.

  (0) (0)
 88. Joži Tofant (Preverjena stranka)

  Imam skoraj vse vaše knjige in, tako kot z vsemi, sem tudi s to zelo zadovoljna. Umetnost je zapisati tako, da je razumljivo in da se z užitkom bere, poleg tega pa je še zelo uporabno. Preverjeno. Zaupanja vredno. Hvala, da predajate znanje naprej.

  (0) (1)
 89. Lučka Djukić (Preverjena stranka)

  Pozdravljeni, že hiter prelet knjige mi je pokazal, da bom knjigo zlahka uporabila za svoje kulinarične spretnosti, ki jih bom nadgradila z znanjem in podatki iz nje. Hvala, ker ste se podali na tako področje in ga razširili, predvsem pa zbrali v lični vsebini.

  (0) (0)
 90. Vesna L. (Preverjena stranka)

  Odlična, veliko uporabnih receptov.

  (0) (0)
 91. Uroš (Preverjena stranka)

  Če pride do zloma civilizacije, bodo imele te knjige neprecenljivo vrednost.

  (0) (0)
 92. Milena Belec (Preverjena stranka)

  Sem zelo zadovoljna.

  (0) (0)
 93. Marjana Glavan (Preverjena stranka)

  Knjiga je super, izdelke bom poskusila pripraviti naslednjo sezono.

  (0) (0)
 94. Breda (Preverjena stranka)

  Super mi je, ker je vse shranjeno na enem mestu. Nekaj receptov sem že preizkusila, ker so bili predstavljeni v tedenskih novičkah, marsikaj pa bom preizkusila naslednje leto, ko bo vrt poln zelenjave in sadja. Zelo rada delam pesto, vendar se mi je letos prvič zgodilo, da se mi je pesto bazilike skisal. Še se bo treba učiti … Srečno!

  (0) (0)
 95. OLGA (Preverjena stranka)

  Zelo uporabno.

  (0) (0)
 96. Franc Kreslin (Preverjena stranka)

  Veliko koristnih informacij.

  (0) (0)
 97. Branka Voršič (Preverjena stranka)

  Pričakovala sem več konkretnih receptur. Bila sem kar razočarana.

  (0) (0)
 98. Vita (Preverjena stranka)

  Nisem se je še lotila, ampak mislim, da je knjigo s tovrstnimi navodili pametno imeti doma. Se je res veselim, ko jo bom potrebovala!

  (0) (0)
 99. Mojca Bizjan (Preverjena stranka)

  Nisem ravno začetnica samooskrbne shrambe, zato vem, da so nasveti iz prve roke. Knjiga, ki bi jo morala imeti vsaka gospodinja, ki kaj da na zdravo samooskrbno prehrano. Čestitke avtoricama!

  (1) (0)
 100. Nada Paulin (Preverjena stranka)

  Zelo uporabni nasveti.

  (0) (0)
 101. Lidija Premože (Preverjena stranka)

  Hvala za knjigo s preizkušenimi nasveti in mislim, da bi jih z lahkoto uporabil tudi tisti, ki se še ni nikoli lotil takšnega shranjevanja zelenjave ali sadja. Občudujem tudi nesebično pripravljenost ge. Lončarjeve in sodelavcev, da pomagajo čim več ljudem. Hvala še enkrat.

  (0) (0)
 102. Nataša F. (Preverjena stranka)

  Imam vse Sanjine knjige in so super.

  (0) (0)
 103. Dragica M. (Preverjena stranka)

  Hvala Sanji za toliko dobrih nasvetov.

  (1) (0)
 104. Branka (Preverjena stranka)

  Odlični nasveti!

  (0) (0)
 105. Mojca A. (Preverjena stranka)

  Neizčrpna zakladnica znanja, vse vaše knjige so moje ljube spremljevalke v vsakdanjem življenju.

  (0) (0)
 106. Irena (Preverjena stranka)

  Zeloo uporabno.

  (0) (0)
 107. Urška Vidmar Čeh (Preverjena stranka)

  Odlični nasveti in zagotovo bom kupila še kakšno vašo knjigo.

  (0) (0)
 108. danijela korosec (Preverjena stranka)

  To je za mene neprecenljiva zakladnica znanja. Iskrena hvala za vaš trud.

  (0) (0)
 109. Nataša Mihalič Perovnik (Preverjena stranka)

  Koristno znanje, v pregledni in vizualno privlačni knjigi. Kot vse vaše knjige.