Naravne rešitve za bolečine – v mišicah, sklepih, hrbtenici, kolenih …

(83 mnenj strank)

Bi se radi rešili bolečin brez tveganj, ki jih prinaša jemanje protibolečinskih zdravil?

Čas je, da spoznate moči naravnih rešitev, ki so vsaj enakovredne, včasih celo učinkovitejše od sinteznih analgetikov.

Poraba analgetikov se tudi v Sloveniji strmo povečuje in med najbolj pogosto predpisanimi zdravili jih je polovica protibolečinskih. Pa bo naše življenje zato res postalo lažje ali se bomo zaradi njihovih stranskih učinkov kmalu znašli v še večjih težavah?

V knjigi odkrijte:

 • kako preprečiti, ustaviti ali pogasiti vnetja, 
 • kako se rešiti bolečin v sklepih in mišicah, 
 • kako odpraviti glavobol,
 • zakaj nastanejo bolečine v križu in kako jih blažimo,
 • kako hitro regenerirati tkiva po zvinih in zlomih. 

Kako vam še ta knjiga lahko pomaga?

 • Naučili se boste razumeti bolečino kot pomemben signal telesa, ne le kot nekaj, kar je treba hitro utišati.
 • Kako si olajšati bolečine s pomočjo naravnih, enostavnih in cenovno ugodnih metod.
 • Kako prepoznati vzroke za svoje bolečine in jih s tem lažje preprečevali v prihodnosti.
 • Osvojili boste praktične tehnike za samopomoč, ki vam bodo omogočile hitro olajšanje bolečin brez potrebe po zdravilih.
 • Kako lahko z majhnimi spremembami v življenjskem slogu in prehrani dolgoročno zmanjšate bolečine.
 • Spoznajte, kako ustrezno dihanje in gibanje lahko učinkovito zmanjšata bolečino in izboljšata vaše splošno počutje.
 • Uvideti, kako psihološki in čustveni dejavniki vplivajo na bolečino in kako jih lahko obvladate.
 • Da boste imeli v rokah zanesljiv vir informacij, ki vas bo opolnomočil za boljše razumevanje in upravljanje bolečin, brez odvisnosti od zdravil.

Priročnik Naravne rešitve za bolečine v mišicah, sklepih, hrbtenici, kolenih … je celovit vodnik za lajšanje bolečin v telesu z uporabo naravnih metod. Najprej boste spoznali, kaj je dejansko v ozadju bolečine in kaj nam bolečina poskuša povedati.

V nadaljevanju vas čaka celosten pregled naravnih rešitev, ki jih lahko uporabimo za lajšanje bolečin, od toplote in/ali mraza, akupunkture in masaže do rastlinskih pripravkov, ki jih lahko izdelamo sami. Narava namreč ponuja zelo veliko rastlin, ki delujejo protibolečinsko in protivnetno, zato jim je v knjigi namenjeno posebno poglavje s podrobnimi opisi.

V knjigi so tudi nasveti za nego in vzdrževanje mišic, predlogi za razstrupljanje misli in telesa, informacije o nevarnostih protibolečinskih zdravil, opisi dejavnosti, s katerimi si povzročamo bolečine in še mnogo koristnih informacij.

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

38,90 

Na zalogi

Podrobnosti

Obseg

240 barvnih strani

Dimenzija

190 x 245 mm

Vezava

mehka vezava, šivano, broširano

ISBN

9789619403181

O avtorjih

Adriana Dolinar

Adriana Dolinar, dr. vet. med., je predsednica Združenja za obuditev celostnega človeka, predavateljica za strokovno in laično javnost, avtorica številnih člankov o preverjenih naravnih in celostnih rešitvah različnih težav človeka in živali ter soavtorica priročnikov projekta Skupaj za zdravje človeka in narave.

Anita Lopojda

Anita Lopojda je od malih nog preživljala poletja na podeželju v kamniti Dalmaciji. Povezanost z naravo in živalmi jo spremlja skozi vse življenje. Predvsem zanimanje za zdravilne rastline, kar pomeni stalno učenje in poglabljanje znanja o zdravilnih učinkovinah rastlin kot podpori k boljšemu zdravju. Raziskuje in proučuje tudi področje aromaterapije.

Martina Zupančič

Martina Zupančič je dr. med. spec. anesteziologije z reanimatologijo

Pika Klančnik

Sanja Lončar

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka.
Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec védenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ...

Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

Poraba analgetikov se tudi v Sloveniji strmo povečuje in med najbolj pogosto predpisanimi zdravili jih je polovica protibolečinskih.

Pa bo naše življenje zato res postalo lažje ali se bomo zaradi njihovih stranskih učinkov kmalu znašli v še večjih težavah?


Ali obstaja drugačna, manj tvegana rešitev?

Naravne rešitve, ki so po krivici odrinjene na stran, zmorejo veliko več, kot si predstavljamo. Ali ste vedeli: 

 • da sta arnika in lovor po svojih protibolečinskih močeh primerljiva z nesteroidnimi antirevmatiki?
 • da kakovostni gabezovi pripravki v številnih kliničnih študijah dokazujejo, da so močnejši od protibolečinskih mazil, ki vsebujejo učinkovino diklofenak (Voltaren, Naklofen …)?
 • da vrbova skorja deluje sicer malo bolj počasi, vendar doseže enake učinke na bolečine kot sintezna acetilsalicilna kislina, pri tem pa je veliko bolj nežna do želodca?
 • da šentjanževka odlično pomaga pri vnetih živcih, kot je ishiadični?

Seznam rastlin, ki zmanjšujejo našo občutljivost na bolečine ter delujejo protibolečinsko in protivnetno, je zelo dolg in obetaven. Če jih znamo pravilno uporabiti, lahko močno zmanjšamo uporabo bolj tveganih zdravil. Tudi druge naravne metode so nam lahko v veliko pomoč. Obkladki, masaže, termalne vode, funkcionalna hranila zmorejo veliko več, kot si mislite, le pravilno jih je treba izbrati in uporabiti.

Prelistajte knjigo

Plačila in dostava

Načini plačila:

Plačilo po predračunu:
Po oddaji naročila boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki za nakazilo. Plačilo lahko izvedete z nakazilom preko spletne banke​ ali kako drugače nakažete sredstva na naš račun. Dobava naročenega bo sprovedena po evidentiranem prilivu sredstev na naš TRR račun.

Plačilo s plačilno kartico  (Visa, Visa-Electron, MasterCard, Maestro):
Plačilo s plačilnimi karticami je hitro, zanesljivo in enostavno. Po uspešnem plačilu boste prejeli e-poštno sporočilo s podatki o naročilu. V kolikor ne boste prejeli potrditvenega sporočila, prosimo, da preverite mapo z neželeno pošto.

Plačilo preko Paypal
Po oddaji naročila boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer izvedete plačilo.

Dostava:

Stroški dostave po Sloveniji
Ob nakupu nad 35 EUR je dostava po Sloveniji brezplačna, ob nižjih zneskih nakupa pa zaračunamo poštnino v višini 3,90 EUR. Izjema je naročnina na tiskane novice Zazdravje.net, ki so sicer brezplačne in naročnina dejansko predstavlja poštnino za 6 številk letno. V tem primeru se dodatna poštnina ne zaračuna. Dostava izven Slovenije trenutno ni mogoča.

POMEMBNO: Pošta Slovenije s 1. februarjem 2024 spreminja roke za prevzem paketnih pošiljk na pošti, in sicer s 15 na 8 dni. Zato vas prosimo, da pošiljko prevzamete čimprej, da ne nastajajo dodatni stroški. 

Dostava na drug naslov
Če želite s knjigo nekoga presenetiti, lahko izberete možnost, da knjige pošljemo na drug naslov, vam pa le račun.

Dobavni rok
Knjige boste prejeli predvidoma v roku 4 delovnih dni. Morebitna odstopanja so navedena znotraj posameznih izdelkov. V primeru daljšega roka dobave vas bomo o tem obvestili. V primeru, da naročate več paketov, vam lahko te dostavimo v več različnih dneh. Stremimo k temu, da hkrati pošljemo celotno naročilo, kljub temu so v posameznih primerih možne izjeme. V primeru, da posamezne knjige ni na zalogi, si pridržujemo pravico, da vam te ne dostavimo. O tem vas bomo obvestili in nemudoma povrnili plačan znesek.

Dostava v tujino
Za nemško govorno področje je na voljo spletna knjigarna www.eineprise.eu, ki je pooblaščena za prodajo nemških izdaj in pošiljanje v tujino.

83 mnenj za Naravne rešitve za bolečine – v mišicah, sklepih, hrbtenici, kolenih …

4,9
Based on 83 reviews
5 zvezdic
93
93%
4 zvezdice
6
6%
3 zvezdice
0%
2 zvezdici
0%
1 zvezdica
0%
Showing 5 of 83 reviews (4 star). See all 83 reviews
 1. Alenka (Preverjena stranka)

  Našla veliko uporabnih rešitev.

  (0) (0)
 2. Marjan Čadež (Preverjena stranka)

  zelo poučna knjiga, priročnik, ki ga pogosto bereš

  (0) (0)
 3. Jože (Preverjena stranka)

  Zelo dobra knjiga, tako kot vseh 8 do sedaj kupijenih knjig.

  (1) (0)
 4. Bralka 2 (Preverjena stranka)

  Knjiga je dobro sestavljena, z pomembnimi podatki,ki jih oseba potrebuje.

  (0) (0)
 5. dr.vet.med (Preverjena stranka)

  Vidi se,da je vloženega dosti dela,dobro sestavljeno.

  (0) (0)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.