Konec zgage – in ostalih želodčnih težav

(80 mnenj strank)

Zakaj peče, tišči, boli?

 • Kako preprečiti okužbo s Helicobacter pylori?
 • Kako preprečiti oz. ozdraviti razjede?
 • Kako z boljšo prebavo izboljšamo tudi imunski sistem?
 • Težave z zgago, s tiščanjem in z razdraženimi sluznicami lahko obvladamo v zelo kratkem času. Če se tega pravilno lotimo, seveda.

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

12,00 

Na zalogi

Podrobnosti

Obseg

144 barvnih strani

Dimenzija

130 x 190 mm

Vezava

broširano, mehka vezava, plastificirana platnica

ISBN

9772335372442

O avtorjih

Adriana Dolinar

Adriana Dolinar, dr. vet. med., je predsednica Združenja za obuditev celostnega človeka, predavateljica za strokovno in laično javnost, avtorica številnih člankov o preverjenih naravnih in celostnih rešitvah različnih težav človeka in živali ter soavtorica priročnikov projekta Skupaj za zdravje človeka in narave.

Sanja Lončar

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka.
Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec védenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ...

Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

Priznavamo, da smo tudi sami osupli nad napakami, ki jih ljudje počnemo, ker ne razumemo delovanja želodca.
Ena najbolj pogostih je ta, da zgago, spahovanje, razjede in okužbe s Helicobacter pylori pripisujemo presežku kisline. V resnici pa so te težave v 90 % primerov posledica pomanjkanja želodčne kisline. S tem, da začnemo kislino gasiti s sodo bikarbono, farmacevtskimi antacidi ali z zaviralci protonske črpalke, le prikličemo dodatne težave.
Že upočasnjeno prebavo s tem dodatno ustavimo, patogeni organizmi ostajajo neprebavljeni, slabo obdelana beljakovinska hrana pa postane le njihova „topla malica“, ob kateri se lahko pospešeno razmnožujejo.
Za zaviralce protonske črpalke je znano, da s tem, ko zavrejo kislino, zavrejo tudi delovanje različnih imunskih celic, zato bomo postali še bolj dovzetni za okužbe z bakterijami, kot so Salmonella, Campylobacter, Vibrio cholerae, Listeria monocytogenes in Clostridium difficile. Poveča se tudi nevarnost za okužbo z zajedavcem Giardia lamblia. Verjetno ne bo treba dolgo čakati tudi na razširitev okužbe s Helicobacter pylori. Od tam pa do težkih razjed in tudi raka ni daleč.
Preprečite takšne scenarije in pravočasno prisluhnite svojemu želodcu. Verjeli ali ne, težave z zgago, s tiščanjem in z razdraženimi sluznicami lahko obvladamo v zelo kratkem času. Če se tega pravilno lotimo, seveda.

Prelistajte knjigo

80 mnenj za Konec zgage – in ostalih želodčnih težav

4,9
Based on 79 reviews
5 zvezdic
87
87%
4 zvezdice
12
12%
3 zvezdice
0%
2 zvezdici
0%
1 zvezdica
0%
Showing 10 of 79 reviews (4 star). See all 79 reviews
 1. Nataša (Preverjena stranka)

  Nisem še uspela prebrati, a izgleda obetavno.

  (0) (0)
 2. Marko M. (Preverjena stranka)

  Dobra knjiga.

  (0) (0)
 3. Anonymous (Preverjena stranka)

  Dobri nasveti

  (0) (0)
 4. Valerija (Preverjena stranka)

  Vsekakor je za prebrat.

  (0) (0)
 5. Kristina L. (Preverjena stranka)

  Ogromno težav z želodcem že leta, želja po drugačnem pristopu, vesela vseh informacij.

  (0) (0)
 6. Boštjan S. (Preverjena stranka)

  .

  (0) (0)
 7. Lidija Hergula (Preverjena stranka)

  Odlična knjiga, ni pa mi všeč to, da je pri vseh vsebinah isti zaključek: več pa lahko preberete v tej in tej knjigi …

  (0) (0)
 8. Tomaz Belec (Preverjena stranka)

  Knjiga me je rešila pred nepotrebnim jemanjem farmacevtskih zaviralcev želodčne kisline.

  (0) (0)
 9. Janja Ceglar (Preverjena stranka)

  Relativno zahtevno branje.

  (0) (0)
 10. Juli (Preverjena stranka)

  Knjiga mi je všeč, ker nazorno in razumljivo, predvsem pa na nov način pojasni delovanje želodca. Super je, ker dobiš zraven tudi nasvete.

  (0) (0)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.