Eine Prise Gesundheit – Die verborgenen Heilkräfte der Gewürze

(4 mnenja strank)

Še sanja se nam ne, koliko težav lahko omilimo ali celo ozdravimo s ščepcem začimb, ki jih morda že imamo na vrtu, okenski polici ali v kuhinji. Dve tretjini prebivalcev te moči pozna in zato začimbe uporabljajo kot zdravila prve izbire. Le zahodnjaki smo na njihove moči pozabili, pa bi jih še kako potrebovali.

[su_note note_color=”#fff7d4″ text_color=”#444″]Knjiga je na voljo tudi v nemški različici spletne knjigarne na naslovu www.eineprise.eu[/su_note]

 

PRELISTAJ KNJIGO MNENJA BRALCEV

29,90 

Ni na zalogi

Podrobnosti

Obseg

400 barvnih strani

Dimenzija

200 x 260 mm

Vezava

trda vezava, šivano, plastificirano

ISBN

9789619403105

O avtorjih

Marija Kočevar

Marija Kočevar je leta 1995 ustanovila eno prvih slovenskih prodajaln zdrave hrane – Jablano. Odtlej se še bolj aktivno ukvarja s preučevanjem vpliva hrane in začimb na naše zdravje. Navdih je prišel že v zgodnjem otroštvu ob zdravilkah in zeliščarkah, potem pa v makrobiotiki, jogi in ajurvedi.

Nadja Baćac

Sabina Topolovec

Sabina Topolovec je urednica spletnih tedenskih novic Zazdravje.net, avtorica številnih prispevkov, soavtorica več knjig, med drugim tudi trilogije o začimbah Ščepec in avtorica knjige Zdravilna moč začimb za otroke. Posebej jo zanimata področji zdravja otrok in priprave zdravih obrokov. O teh in drugih temah predava in vodi delavnice v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. V projektu sodeluje od leta 2009.

Sanja Lončar

Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka.
Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec védenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ...

Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

Še sanja se nam ne, koliko težav lahko omilimo ali celo ozdravimo s ščepcem začimb, ki jih morda že imamo na vrtu, okenski polici ali v kuhinji.

Ali ste vedeli, da že minimalna količina muškatnega oreščka preprečuje nastajanje kariesa, da čaj iz bazilike redči kri vsaj tako učinkovito kot zdravila, da imamo na voljo vsaj deset začimb, ki uspešno zavirajo nevarne bakterije, kot sta E. coli in salmonela, nekatere pa so celo kos tudi bakterijam Helicobacter pylori ter bakterijam, odpornim na antibiotike. Z njimi si lahko veliko bolj varno kot s sinteznimi zdravili uravnamo tudi sladkor in holesterol.
Moč začimb ni le kozmetične narave. Nešteto resnih znanstvenih raziskav, ki jih predstavljamo v tej knjigi, potrjuje, da so v velikem številu primerov začimbe enakovredne, neredko pa tudi močnejše od sinteznih zdravil, ki so jih testirali vzporedno.
Ali ste vedeli, da vsebujeta 2 grama cimeta več antioksidantov kot pol kilograma dušenega brokolija? Da 15 gramov peteršilja vsebuje toliko antioksidantov kot dve jabolki? Če torej nimamo veliko prostora, je bolje na vrtu ali balkonu pridelati kakšen gram začimb kot nekaj kilogramov krompirja ali solate.
Z začimbami lahko zmanjšamo tudi potrebo po različnih kemikalijah v hiši. Nekatere uspešno odganjajo muhe in komarje, druge opravijo z molji, tretje preprečujejo nastanek plesni, ali jih lahko celo preženejo s stene.
In zakaj o vsem tem vemo tako malo? Zakaj danes uporabljamo manj začimb kot kadar koli prej?
Zakaj jih je industrija izgnala iz hrane in jih nadomestila s pogosto škodljivimi kemikalijami?
Čas je, da tudi na tem področju stopimo korak nazaj (ali naprej) – k sebi in k naravi. Prihranili si bomo veliko težav in veliko denarja ter si pridobili nova spoznanja o razsežnostih stvarstva, ki nas obkroža.

Prelistaj knjigo

4 mnenja za Eine Prise Gesundheit – Die verborgenen Heilkräfte der Gewürze

5,0
Based on 4 reviews
5 zvezdic
100
100%
4 zvezdice
0%
3 zvezdice
0%
2 zvezdici
0%
1 zvezdica
0%
 1. Mojca B. (Preverjena stranka)

  Knjigo dala kot darilo, prejemnica z njo zelo zadovoljna.

  (0) (0)
 2. tanja (Preverjena stranka)

  Knjigo sem podarila prijatelju iz Nemčije. Takoj, ko jo je dobil v roke, jo je začel brati in komaj odložil. Zelo je navdušen nad vsebino in načinom podajanja informacij. Izredno ga je impresioniral zgodovinski pregled in tudi to, da je kdaj jasno napisano, da recimo ne poznamo vpliva na kak organ. Skratka vse pohvale avtorjem!

  (0) (0)
 3. Sonja Roch

  Ich habe das Buch nun fertig gelesen.
  Es ist genial!!
  Ich habe sehr viel dazu gelernt und gleich einiges eingekauft.
  Es liest sich sehr leicht und schnell.
  Mir hat besonders gut gefallen, dass man von der Herkunft, Wirkung auf den physischen Körper, Verwendung in der Küche bis zu der energetischen Wirkung alles zusammen findet.
  Das ist toll.
  Bitte schreibt ein weiteres Buch mit weiteren Gewürzen!!
  Ich freue mich schon sehr auf eine weitere Ausgabe.
  Danke

  (0) (0)
 4. Irene Figl

  Ich habe es nicht bereut, mir dieses Buch zu kaufen. Es liegt bei mir „griffbereit“ im Wohnzimmer.

  Es ist sehr gut gelungen – meine Gratulation an Sie und an alle Personen, die an diesem Buch mitgewirkt haben. Es bedarf sehr viel Wissen, Erfahrung und Recherchen.

  Die Gewürze sind sehr genau und umfangreich beschrieben, von der Herkunft, seit wann dies als Gewürz verwendet wird über Inhaltsstoffe, Wirkung, auch mögliche Gefahren bis hin zu Tipps für den Einkauf, die Zubereitung und vieles mehr.

  „Eine Prise Gesundheit“ ist kein Buch, das man von vorne bis hinten liest, sondern immer wieder – gerne – zur Hand nimmt. Sei es um alle möglichen Informationen über ein Gewürz zu finden oder einfach eine Seite aufzuschlagen und dort „hängen zu bleiben“ um sehr Interessantes zu erfahren. Besonders überrascht hat mich, dass auch Kapitel wie Gewürze als Antioxidantien oder Wie wirken Gewürze gegen Bakterien? in diesem Buch zu finden sind.

  (0) (0)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.